Kan Pablo Torre de nieuwe sensatie worden van FC Barcelona?

Sport | FC Barcelona haalde onlangs de jonge Pablo Torre onder de neus weg van zijn grote rivaal Real Madrid, die elkaar deze zondag (21 uur) partij geven op de 29ste speeldag van La Liga. Maar wie is deze 18-jarige aanvallende middenvelder, die wordt aanzien als een topper in spe?

Door Pickx

Deel dit nieuws

FC Barcelona had er al een drukke wintermercato opzitten, maar in maart rondden ze al hun eerste transfer af voor komend seizoen. Barça maakte bekend dat het Pablo Torre overneemt van derdeklasser Racing Santander. Die club liet weten dat de transferprijs tussen de 5 en 20 miljoen euro ligt, afhankelijk van de bonussen die worden geactiveerd de komende seizoenen.

Torre, die ook door Real Madrid het hof werd gemaakt, tekende tot medio 2026 bij de Catalaanse club, maar hij maakt het seizoen af bij Santander. Hij zal komende zomer de overstap maken richting Camp Nou. Santander staat immers aan de leiding en Torre is een zeer belangrijke schakel met 7 goals en 7 assists.

Al in het eerste elftal?

De aanvallende middenvelder is een middenvelder die vooral opvalt vanwege zijn technisch vermogen, dat ver boven het gemiddelde ligt, en zijn uitstekende visie. Torre is een speler die zeer goed tussen de linies kan spelen en dergelijke types voelen zich doorgaans heel erg op hun gemak in de voetbalfilosofie van FC Barcelona.

De kloof tussen de derde klasse en FC Barcelona lijkt groot te zijn en de Spaanse jeugdinternational moet vooral op het fysieke aspect nog veel progressie maken. Daarom verwacht men dat hij eerst zal opdraven in het tweede elftal, maar trainer Xavi Hernandez zou hem toch al bij het eerste elftal willen laten spelen.

"Een natuurtalent"

Xavi heeft immers al laten zien dat jonge talenten speelkansen krijgen van hem, waardoor het geen verrassing zou zijn als hij al snel in de voetsporen mag treden van andere jonkies zoals Pedri, Gavi of Ansu Fati, die belangrijke krachten werden in het huidige team. “Het is een natuurtalent. Hij kan hier nog vele jaren spelen", was Xavi na het bekendmaken van de komst van Torre al zeer lovend.

Het toptalent zal zondag ongetwijfeld zeer aandachtig de Clasico bekijken. FC Barcelona is de laatste weken zeer goed op dreef, terwijl Real Madrid al een heel seizoen heel constant presteert. Torre droomt er ongetwijfeld van om volgend seizoen dergelijk topduel zelf te mogen beleven in het shirt van Barça.

Het programma van de 29ste speeldag in La Liga op Eleven Sports:

Zaterdag 19 maart

Zondag 20 maart
Volg het beste uit La Liga, waaronder de topper van zondag 21u tussen Real Madrid en FC Barcelona op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top