Vincent Voeten wint Humo's Comedy Cup 2021

Films | We hebben er even op moeten wachten, maar zondagavond kregen we dan toch te horen wie de winnaar is van Humo’s Comedy Cup 2021. De hoofdvogel werd in de Arenbergschouwburg afgeschoten door Kempenaar Vincent Voeten. Momenteel werkt hij nog als politieagent, maar hoe lang zal dat duren?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Drie aanstormende talenten stonden zondag in de uitgestelde finale van de comedywedstrijd die al de carrières lanceerde van Amelie Albrecht, Jens Dendoncker, Lukas Lelie, William Boeva, Bart Cannaerts, Gunther Lamoot, Wouter Deprez… Zoals de vorige edities ons leerden, is het gewoonlijk overigens niet alleen de winnaar die naam maakt na de wedstrijd. Zo wonnen Wim Helsen, Neveneffecten, Steven Goegebeur en Kamal Kharmach hun edities bijvoorbeeld niet. Finalisten Vincent Voeten, Jade Mintjens en Charles Le Riche waren dus eigenlijk al gewonnen – we zullen zeker nog van hen horen.

Toch kon er officiëel maar één winnaar zijn. Na rijp beraad koos de jury voor de Kempense politieagent Vincent Voeten, de meest traditionele standup van de drie finalisten. Met een eerder droge intonatie maakte hij in de finale vooral grapjes over zijn eigen beroep. Van “Ik heb voor de eerste keer iemand moeten taseren. Ik garandeer jullie: die doet dat geen tweede keer, zijn parkeerschijf vergeten.” tot “Ik heb een vrouwelijke collega die al zeven keer beschoten is. Dat lijkt veel, tot je zelf eens acht uur met dat wijf in een combi moet zitten.”

Vincent Voeten draait intussen mee op het comedycircuit sinds 2016. In 2017 haalde hij al de finale van de Lunatic Comedy Award, ook al een keurmerk voor toekomstige comedygrootheden. Hij speelde in het voorprogramma van Jens Dendoncker en schreef mee aan programma’s als ‘De Slimste Mens ter Wereld’, ‘Geubels en de Belgen’ en ‘Is er een dokter in de zaal?’. Met nu ook Humo’s Comedy Cup op zijn palmares zouden we er niet van schrikken mocht hij binnenkort voltijds voor een comedycarrière kiezen.

Runner-ups

De twee andere komieken in de finale pakten het wat minder traditioneel aan. Jade Mintjens, die voor jonge kijkers van ‘Ghostrockers’ en voor iets oudere kijkers van ‘De Ideale Wereld’ zeker al bekend zal ogen, maakte er bijvoorbeeld een zangstonde van. Onder het mom dat ze had meegedaan aan ‘K2 zoekt K3’, maar eigenlijk vond dat de teksten iets beter konden, herschreef ze liedjes van K3 om in te spelen op de actualiteit. “Van Afrika tot in Afghanistan, van Peking tot Irak, alles is naar de zak” somt het wel op.

Over de derde finalist, Charles Le Riche (a.k.a. Karel De Rijcke), is dat er een hoek af is wel het minste dat je kan zeggen. Hij werd al op ons kleine scherm gebombardeerd toen hij met een zogezegd middeleeuws gedicht auditie deed bij ‘Belgium’s Got Talent’. Geen Middelnederlandse zang en dans in de finale van Humo’s Comedy Cup, maar wel een reeks woordspelingen met een airfryer als buiksprekerspop. “Hoe komt het dat je relatie met de friteuse voorbij is? – Het was wel een hete spetter, maar ze deed de hele tijd olie op het vuur.”

Beide kandidaten gaven het beste van zichzelf en volgens de jury was het zelden moeilijker om een winnaar te kiezen. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top