FIFAe Nations Series: eDevils zakken opnieuw naar tweede divisie

Esports | Ons nationale FIFA-team, de eDevils, was tijdens de derde en voorlaatste speelweek in de online-kwalificatie voor de FIFAe Nations Series niet op de afspraak. Met een 7e plaats in hun divisie zijn onze spelers gedegradeerd, en maken ze weinig kans om zich rechtstreeks te kwalificeren voor het Main Event van de competitie.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Deze donderdag en vrijdag stond in het teken van de derde en voorlaatste week van de play-ins in de FIFAe Nations Series online kwalificatie. Een competitie waaraan ons nationale FIFA-team, de eDevils, al bijna drie maanden aan deelneemt, om zoveel mogelijk punten te verzamelen en zich rechtstreeks te kwalificeren voor de play-offs van het circuit.

En gezien de recente prestaties, lijkt een directe kwalificatie nu volledig buiten bereik. Het land dat aan het eind van de vierde week als eerste eindigt in de eerste divisie, en de twee landen met het hoogste aantal consistentiepunten, plaatsen zich rechtstreeks voor de play-offs. De Belgen zitten vast in de tweede divisie en hebben 200 punten achterstand op de groepsleiders, waardoor ze vrijwel geen kans maken op een van deze twee scenario’s.

Met zeven nederlagen en slechts twee overwinningen en vijf gelijke spelen lijkt ons team bestaande uit ShadooW, Stefano Pinna en Gilles Bernard de perfecte formule nog niet gevonden te hebben. Het trio heeft zich niettemin goed verweerd tegen grote FIFA-landen als Spanje en Portugal. Helaas hadden ze het vrijdag veel moeilijker tegen landen waarvan we hadden gedacht dat ze binnen ons bereik lagen, zoals Roemenië, Finland en Schotland.

Nog steeds op zoek naar de perfecte Belgische selectie

De laatste week mag dan weinig belang hebben voor de kwalificatie, voor onze selectie is die wel essentieel. Na drie weken van competitie heeft onze coach nog steeds geen vaste opstelling gevonden, een teken dat er nog heel wat op punt gezet moet worden.

Voor de laatste week van de play-ins moeten onze Belgen het beste recept proberen vinden, om de rest van de online kwalificaties zo goed mogelijk te beginnen. Afspraak op 7 en 8 april voor deze laatste week van de play-ins, te volgen op Proximus Esports en op televisie via Pickx Live.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top