Mechelen rekent op duo om Nederlandse Landstede te verslaan

Basketbal | Kangoeroes Basket Mechelen staat voor zijn tweede partij in de BNXT Elite Gold. De Maneblussers nemen het op tegen het Nederlandse Landstede Hammers. Ze gaan er voor hun tweede zege op rij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De BNXT League is de tweede fase ingegaan met wedstrijden tegen Nederlandse ploegen. De beste teams van de twee kampioenschappen strijden in de Elite Gold-groep waar Mechelen actief is.

Mechelen ging in deze nieuwe fase verder op zijn elan en pakte in de eerste wedstrijd in deze reeks meteen de zege, door twee weken geleden met 98-93 te winnen van Zorg & Zekerheid Leiden. Tegenstander Landstede kan enkel tevreden zijn met een overwinning, want zij gingen onderuit tegen Telenet Giants Antwerp. Zij waren met 102-70 duidelijk te sterk voor de Nederlanders. Mechelen staat in de Elite Gold-reeks momenteel vierde met 18 punten, terwijl Landstede op een achtste plaats staat geparkeerd met 16 punten.

Sterke Stephens

Coach Kristof Michiels zal ongetwijfeld hopen dat Myles Stephens weer kan schitteren bij de Kangoeroes. De point guard was de grote uitblinker in de vorige wedstrijd tegen Leiden. Hij was toen goed voor 23 punten, 5 rebounds en 4 assists. Ook de Amerikaan Shizz Alston was van grote waarde met 20 punten. Kan dit duo ook tegen het Nederlandse Landstede voor de zege zorgen?

Het BNXT League-programma op Pickx+ Sports 1:

Vrijdag 18 maart

  • Landstede Hammers - Kangoeroes Basket Mechelen (vanaf 19u45)
Volg het beste van de BNXT League via Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Het allerlaatste basketbalnieuws kan je volgen op Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top