Ronaldo en Manchester United: een sprookje dat geen weerga kent

Premier League | Cristiano Ronaldo had weer een geweldig weekend achter de rug. Hij zette eigenhandig Tottenham opzij, scoorde een hattrick en werd de topschutter aller tijden in officiële wedstrijden en dat allemaal in het shirt van zijn allerliefste club: Manchester United.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bijna twintig jaar geleden, in de zomer van 2003, zette Cristiano Ronaldo zijn handtekening onder een voetbalcontract bij Manchester United dat 15 miljoen euro voor hem betaalde. De achttienjarige Ronaldo kreeg van zijn toenmalige coach Alex Ferguson het rugnummer 7 toegewezen en speelde tijdens zijn eerste seizoen meteen 40 wedstrijden.

Hij vond tijdens zijn eerste seizoen in de Premier League meteen 6 keer de weg naar het doel. Kort na zijn overstap naar de Premier League begon het fans te dagen dat Ronaldo een topspeler in wording was. Dat bleek eens te meer in 2004 toen Cristiano Ronaldo de nationale ploeg op sleeptouw nam tijdens het toenmalige Europese kampioenschap en door de Portugese media naar voor werd geschoven als de hoop van de natie. Ronaldo bleef sleutelen aan zijn voetbalkunsten en groeide in 2006 uit tot een van de beste spelers ter wereld. Real Madrid wou hem in 2007 al naar Spanje halen, maar daar stak United met een contractverlenging een stokje voor.

Eerste Gouden Bal

Die contractverlenging moet Ronaldo toch vleugels hebben gegeven want in het volgende seizoen (2007-2008) ontplofte de jonge Portugees. Op 12 januari 2008 scoorde CR7 bijvoorbeeld zijn allereerste hattrick voor United en dat tegen Newcastle United. Hij vond dat seizoen maar liefst 31 keer zijn weg naar de netten en dat in 34 Premier League-wedstrijden. Ronaldo werd clubtopscorer aller tijden en won eind 2008 zelfs voor de eerste keer de Gouden Bal, iets waar de jonge Lionel Messi toen nog niet in slaagde.

In de zomer van 2009 sloegen de bonzen van Real Madrid dan toch toe. Ze legden een recordbedrag van 94 miljoen euro op tafel, maakten van CR7 een Galactico en dat voor negen seizoenen lang. In die negen seizoenen maakte hij meer dan 450 doelpunten en won hij maar liefst vier Gouden Ballen. In 2019 verliet Cristiano Ronaldo Real Madrid door de grote poort en trok hij richting Italië, waar de fans van Juventus hem met open armen ontvingen.

Dat avontuur was van korte duur want in 2021 pakte Ronaldo opnieuw zijn koffers. Deze keer trok hij opnieuw naar de Premier League om wederom het truitje van zijn oude geliefde club, Manchester United, aan te trekken. Daar maakte hij na twaalf jaar afwezigheid al gauw zijn debuut en scoorde hij meteen twee keer. Old Trafford kirde van plezier en Ronaldo had eindelijk zijn nieuwe thuis gevonden.

Topschutter aller tijden

Maar halfweg het seizoen klinkt er ook gemor. Voornamelijk bij analisten die vonden dat Ronaldo efficiënter moest omspringen met kansen en meer in dienst van zijn ploeg moest spelen. Dat kon Cristiano Ronaldo niet laten passeren en daarom trok hij afgelopen weekend opnieuw alle registers open. Hij scoorde een hattrick tegen Tottenham (3-2) en heeft hierdoor 807 doelpunten op de teller staan. Daarmee is hij officieel de topschutter aller tijden in officiële wedstrijden.

Sleutelspeler tegen Atlético?

Aanstaande dinsdag in de wedstrijd van de Champions League tegen Atlético Madrid zal Manchester ongetwijfeld rekenen op een glansprestatie van Ronaldo. Tijdens de heenwedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar daar kan CR7 nu verandering in brengen. Zijn goeie vorm kan ervoor zorgen dat de aanval van Manchester meer door de verdediging van de Madrilenen kan breken. Zo zouden de Britten zich voor de kwartfinales kunnen kwalificeren. 

De Portugees zou met zo’n prestatie ook opnieuw kunnen bewijzen dat hij ondanks zijn leeftijd nog steeds op belangrijke momenten een sleutelrol kan spelen. Hij houdt van de Champions League en als hij zijn ploeg naar de overwinning kan loodsen, kan dat ook de plooien tussen hem en zijn ploegleiding gladstrijken. De Portugees kan zo meteen komaf maken met de geruchten over een potentieel vertrek aan het einde van dit seizoen. We kunnen dus concluderen dat CR7 nog allesbehalve aan het einde van zijn latijn is.

Volg de achtste finales van de Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Geef je pronostieken door voor de wedstrijden via Pickx Prono.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top