Twee nieuwe titels voor België op het WK acrogym

Sport | De Belgische delegatie op het WK acrogym in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe heeft vandaag twee gouden en één zilveren medaille aan haar bagage toegevoegd.

Door Belga

Deel dit nieuws

Helena Heijens en Bram Röttger, die gisteren samen al de gemengde gecombineerde proef wonnen, pakten de titel in de gemengde dynamische oefening. Ze haalden het met 29,280 punten voor de Azeri's Aghasif Rahimov en Raziya Seyidli (28,640) en de Britten Natasha Hutchinson en Dylan Howells (28,440). 

Het viertal Wannes Vlaeminck, Simon De Wever, Jonas Raus en Viktor Vermeire bij de mannen, eerder al goed voor zilver in de gecombineerde proef, won de balansoefening met 29,290 punten, voor de Britten Archie Goonesekera, Andrew Morris-Hunt, Finlay Gray en Bradley Gold (29,080) en de Israëliërs Hen Banuz, Lior Borodin, Amir Daus en Tomer Offir (28,060).

Een dag na hun gouden plak in de gecombineerde oefening veroverde het meisjestrio Bo Hollebosch, Lise De Meyst en Kim Bergmans zilver in de dynamische proef, met 27,710 punten. De Amerikanen Eily Corbett, Victoria Blante en Cassidy Cu (28,100) pakten de titel. Het brons was voor de Oostenrijkse meisjes Larissa Hoefler, Paula Sophie Pfurtscheller en Hanna Paic (26,910).

Vrijdag won België ook het teamevent in Bakoe. De teller staat momenteel op vijf gouden medailles en twee zilveren.

De drie Belgische teams nemen zondag nog elk aan een finale deel. Het meisjestrio en het mannenviertal werkt de dynamische oefening af, het gemengde duo de balansoefening.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top