Schorpioen in ‘The Masked Singer’ ontmaskerd: Klaasje Meijer toonde haar ‘darkside’

Films | In de voorlaatste aflevering van ‘The Masked Singer’ hebben de speurders zaterdagavond dan toch Schorpioen kunnen ontmaskeren. Het waren Ruth Beeckmans en Julie Van den Steen in het bijzonder die wisten te achterhalen dat het voormalige K3-lid Klaasje Meijer achter het pak van Schorpioen schuilde.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een week voor de finale van het populaire programma deden nog vier figuren mee aan de muziekshow van VTM. Naast Schorpioen moesten ook Miss Poes, Ridder en Konijn nog aan de bak om een plekje in de halve finale te veroveren. Schorpioen haalde het aan het einde van de show niet. Haar naam circuleerde al langer bij de speurders en ook op sociale media draaide de geruchtenmolen overuren.

Nederlandse tongval

Hoewel het programma ‘The Masked Singer’ nu wordt uitgezonden, verliepen de opnames al veel eerder. Daardoor moest Klaasje erg goed kunnen zwijgen. Volgens het voormalige K3-lid was dat niet gemakkelijk, want ook toen ze nog bij de meisjesgroep aan de slag was, moest ze al liegen over haar activiteiten. “Ik vertelde hen gewoon dat ik voor een Nederlandse reeks opnames moest doen”, klinkt het. Enkel haar vriend en manager waren op de hoogte van de avonturen van Meijer. Aan haar familie vertelde de Nederlandse dan weer dat ze bezig was met repetities voor haar afscheidstournee met K3. 

Het was vooral haar Nederlandse tongval die mensen deed vermoeden dat Klaasje achter het pak van Schorpioen schuilhield. “En toch had ik keihard mijn best gedaan om Vlaams te klinken. Als je vijf jaar in Vlaanderen hebt gewoond, weet je wel hoe dat moet. Jullie leggen de 'r' vooraan in de mond, en ik maakte mijn stem ook zachter. Dat zette sommige kijkers op een dwaalspoor”, vertelde Meijer aan Gazet Van Antwerpen. Ze was naar eigen zeggen verrast dat haar naam snel circuleerde bij de kijkers. In de studio wist men volgens de zangeres helemaal niet wie Schorpioen zou zijn. “Veel mensen achter de schermen, van techniek tot dansers en zelfs Niels Destadsbader, die ik goed ken, hadden niks door”, lacht de Nederlandse.

Eens geen roze jurkje

Met scherpe scharen, speciale voelsprieten en een bijzonder blinkend donkere kleur, oogde Schorpioen heel erg sinister. Vooral dat aspect van het pak sprak Meijer enorm aan. “Mensen kennen van mij het speelse, dit is echt de darkness”, aldus Klaasje. Nog aan Gazet Van Antwerpen vertelde de zangeres dat het “fijn was om eens niet in een roze jurkje te zingen.”

Ook wat de muziek zelf betreft, was het voor Klaasje aanpassen geblazen. “Het zingen was echt een zoektocht”, vertelt ze daarover. “De eerste les was ik heel zenuwachtig omdat ik dacht: ‘Ik ben helemaal geen solozangeres’. Ik ben van oorsprong fluitiste in de klassieke muziek en al helemaal niet iemand die een hele bijzondere stem heeft. Dus ik dacht: 'Kan ik dit überhaupt?'”

Bekijk de finale van ‘The Masked Singer’ op vrijdag 18 maart om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top