Misdaadfilms en terugblikken: de tv-tips van deze week

Series | Een nieuwe week betekent een nieuwe tv-gids, en dus ook nieuwe vurige discussies over welke film of welk programma vanavond op je kleine scherm mag prijken. Zoals steeds helpt Proximus Pickx je knopen doorhakken met onze tv-tips van de week.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag: The Nice Guys

Shane Black (‘Lethal Weapon’, ‘Iron Man 3’) is een oudgediende van het actiegenre met een bijzonder talent voor zogenaamde buddy cop-films. Eerder een parodie op dat genre is de gitzwarte actiekomedie ‘The Nice Guys’, met hoofdrollen voor Ryan Gosling en Russell Crowe.

De klungelige Holland March (Gosling) wordt als privédetective ingehuurd om een pornoster op te sporen. Ze is namelijk officieel dood verklaard, maar haar familie gelooft daar niets van. March krijgt eerst weerwerk en later hulp van Jackson Healy (Crowe), een brute spierbundel die makkelijk geweld gebruikt. Ze ontdekken een waar complot terwijl ze eerder toevallig van de ene aanwijzing naar de andere strompelen.

Bekijk ‘The Nice Guys’ op maandag om 20u35 op VTM 4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Dinsdag: Blind Gekocht: Jaren Later

Aan het einde van elk seizoen van ‘Blind Gekocht’ zien we hoe de kopers het enkele maanden na de onverwachte aankoop stellen, maar in het nieuwe ‘Blind Gekocht: Jaren Later’ zien we – zoals de titel eigenlijk al verklapt – hoe ze er jaren nadien op terugblikken. Wonen ze nog steeds in het huis dat experten Bart, Béa en Kelly voor hen kochten en naar hun noden opfristen of kozen ze er uiteindelijk toch voor om een ander droomstekje te zoeken?

Jani Kazaltzis presenteert het nieuwe programma, dat overigens gepaard gaat met de aankondiging dat er binnenkort een nieuw seizoen komt én dat uitgezonden wordt na de Nederlandse versie van ‘Blind Gekocht’. Fans van het format krijgen dus heel wat om op te kauwen.

Bekijk ‘Blind Gekocht: Jaren Later’ op dinsdag om 21u50 op Play5 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Woensdag: Restaurant Misverstand

De immer sympathieke Dieter Coppens is weer terug, deze keer niet om te tonen dat mensen met het syndroom van Down tot veel in staat zijn, maar wel om een platform te bieden aan patiënten met jongdementie. Samen met alzheimerpatiënten en met steun van topkok Seppe Nobels opent hij een restaurant.

Elke medewerker in het restaurant lijdt aan jongdementie. Van de 125.000 dementiepatiënten in ons land zouden er zo’n 7.000 de eerste symptomen gekregen hebben op een leeftijd jonger dan 65. Zij worden in onze maatschappij nogal makkelijk aan de kant geschoven, maar met dit programma willen de makers laten zien dat ze nog helemaal niet afgeschreven zijn. In een omgeving waar een foutje maken niet zo erg is, krijgen ze de kans om zich te bewijzen.

Bekijk ‘Restaurant Misverstand’ op woensdag om 20u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Donderdag: Alloo en tot ziens

Luk Alloo is intussen al jaren en in talloze tv-programma’s een vaste waarde geworden op het kleine scherm. En met ‘Alloo en tot ziens’ heeft hij een manier gevonden om nog veel langer reportages te blijven maken. In het nieuwe programma gaat hij namelijk op bezoek bij onderwerpen van vorige reportages. Denk aan de agent van de wegpolitie die achter het stuur zat tijdens een legendarische auto-achtervolging in ‘Alloo bij de Wegpolitie’, een jonge gedetineerde uit ‘Alloo in de Gevangenis’, een gewezen patiënt uit ‘Alloo in de psychiatrie’… Aan archiefmateriaal komt de programmamaker alvast niet tekort.

“Het leven na een televisieopname of een uitzending op tv houdt niet op. Getuigen blijven vaak onder je huid zitten en ik houd graag contact. Vaak bezoek ik getuigen, maar nu keer ik terug met mijn camera”, zegt Luk Alloo over het nieuwe programma, waarmee hij nog wat meer in de voetsporen van Paul Jambers stapt.

Bekijk ‘Alloo en tot ziens’ op donderdag om 21u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Vrijdag: The Departed

Leonardo DiCaprio. Matt Damon. Jack Nicholson. Mark Wahlberg. Martin Sheen. Ray Winstone. Anthony Anderson. En al die starpower wordt vakkundig geregisseerd door misdaadmeester Martin Scorsese (‘Taxi Driver’, ‘Goodfellas’). Dat kon alleen maar een meesterwerkje opleveren. En weinigen zullen beweren dat ‘The Departed’ niet in elke opzet slaagt.

De Ierse maffia plant een jong bendelid in de politie van Boston, terwijl net dat politiekorps een undercoveragent in de maffia laat infiltreren. Wat volgt is een kat-en-muisspelletje op het scherpst van de snee met onderliggende boodschappen over ongelijkheid en afkomst. Maar bovenal is ‘The Departed’ een razend spannende en compleet onvoorspelbare thriller waarin het moeilijk is om een duidelijke grens te trekken tussen goed en slecht.

Bekijk ‘The Departed’ op vrijdag om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top