Topduels in de Jupiler Pro League, El Clásico en de Romeinse derby zorgen voor Super Sunday

Voetbal | Deze zondag vinden in heel Europa verschillende prestigieuze duels plaats, met in het bijzonder de Clásico in La Liga, de derby van Rome in de Serie A en een cruciale wedstrijd tussen Gent en Anderlecht voor de play-offs van de Champions League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Real Madrid - FC Barcelona (20u40 op Eleven 1)

Hoewel La Liga met nog tien speeldagen in het verschiet, lijkt Real Madrid de titel al veroverd te hebben. De Koninklijke heeft sinds de start van het seizoen een voorbeeldige regelmaat vertoond en liet zijn achtervolgers ver achter zich. Thibaut Courtois, Eden Hazard en hun ploegmakkers zagen hun zelfvertrouwen zienderogen stijgen na de ongelooflijke overwinning tegen PSG in de Champions League.

Maar een classico mag je nooit onderschatten! FC Barcelona is niet van plan om zich zomaar te laten kloppen. Sinds oktober lijkt Camp Nou de wind in de zeilen te hebben, zeker nu Xavi op briljante wijze Ronald Koeman heeft opgevolgd en optimaal gebruik heeft gemaakt van de wintermercato. Daarnaast ondervond Real de grootste moeilijkheden om de Spaanse Super Cup te veroveren. Het zou dus zomaar kunnen dat de Blaugranas, die sinds 4 december ongeslagen zijn in de competitie, de Galactico's het vuur aan de schenen gaan kunnen leggen.

Volg La Liga het hele seizoen, inclusief de Clásico van zondag om 20u40, op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

AS Roma - Lazio (18u00 op Eleven 1)

De Serie A is dit jaar spannender dan ooit, maar helaas voor de fans van Lazio en Roma zullen hun favoriete ploegen wellicht geen kans maken in de titel. Hoewel de top 4 in de Serie A virtueel onbereikbaar is voor hen, kunnen beide ploegen wel aanspraak maken op een ticket voor de Europa League.

Om de vijfde kwalificatieplaats voor de Europa League te behalen, mogen de twee teams deze zondag geen fouten maken in de Romeinse derby, die eveneens meetelt voor de 30e speeldag van het Italiaans kampioenschap. In de heenwedstrijd won Lazio voor de ogen van hun fans met 3-2 in een spectaculaire wedstrijd tegen de mannen van Jose Mourinho. Het is maar de vraag of de giallorossi-supporters de kans krijgen om op hun beurt te mogen jubelen in het Stadio Olimpico.

Volg de Serie A het hele seizoen, inclusief deze Romeinse derby zondag om 18u, op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Gent - Anderlecht (18u30 op Eleven Pro League)

Jupiler Pro League-kijkers worden deze zondag goed in de watten gelegd met twee uitdagende duels die op het programma staan van de 32e speeldag. Om 13u30 ontvangt Club Brugge Racing Genk. De Genkies hebben dit seizoen niet bepaald een vlekkeloos parcours gereden en juist daarom zullen ze zeker willen bewijzen dat ze veel meer waard zijn dan de achtste plaats in het klassement. Blauw-zwart zal op zijn beurt geen punten willen laten vallen in hun strijd tegen Union Saint-Gilloise om de leiding van het kampioenschap.

De Buffalo's krijgen om 18u30 een gouden kans op een plaatsje in de top 4. Ze ontvangen namelijk Anderlecht en kunnen bij een positief resultaat in de Ghelamco Arena de troepen van Vincent Kompany voorbijsteken in het klassement. Als Gent zegeviert, zou de ploeg op gelijke hoogte kunnen komen met de Brusselaars en ze zelfs inhalen dankzij het extra behaalde succes. Paars-wit beseft ongetwijfeld dat succes op deze speeldag cruciaal is met het oog op de play-offs van de Champions League en dat elk ander resultaat dan een nederlaag hen zo goed als zeker een plaats in de top 4 geeft. Het treffen tussen Gent en Anderlecht is daarom voor alle betrokken supporters belangrijker dan ooit!

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen door, en in het bijzonder de wedstrijden Club Brugge - KRC Genk (13u30) en KAA Gent - RSC Anderlecht (18u30), op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top