LEC: Whiteknight en promisq verlaten Astralis

Nieuws | De Deense LEC-organisatie Astralis kondigde deze donderdag aan dat Matti “WhiteKnight” Sormunen en Hampus “promisq” Abrahamsson het team verlaten. Hun vervangers zijn nog niet bekend.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nu het reguliere seizoen van de Spring Split ten einde is, is het voor de gekwalificeerde ploegen tijd om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de slotfase van de competitie, die op 25 maart begint. Voor de anderen is de tijd gekomen om werkpunten aan te stippen, om hun koers te corrigeren en zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de Summer Split.

Met een totaal van slechts drie overwinningen en vijftien nederlagen behoort de Deense organisatie Astralis ongetwijfeld tot die tweede categorie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ploeg enkele wijzigingen in zijn roster aanbrengt, om het succes bij de volgende splitsing te vergroten.

© Astralis

Zo spelen WhiteKnight en promisq vanaf vandaag niet meer voor Astralis. Dat maakte de organisatie donderdag bekend. De twee spelers maakten anderhalf jaar deel uit van Astralis, en hun contracten zouden aan het einde van de split aflopen. Gezien de resultaten van het team is het begrijpelijk dat er aan het roster gesleuteld wordt.

Voorlopig zijn er nog geen details bekend over de vervangers van het duo. Als support wordt er gedacht aan de Nederlander Henk “Advienne” Reijenga, die enkele weken geleden bij EXCEL werd vervangen door Mihael “Mikyx” Mehle. Een ander scenario, hoe onwaarschijnlijk ook, is dat Astralis beroep zal doen op zijn academy team, Astralis Talent. Die ploeg speelt in de NLC, de regionale competitie van Noord-Europa, maar slaagde er niet in zich voor de play-offs te kwalificeren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top