Speelminuten 1B: slecht één veldspeler én twee keepers speelden (voorlopig) alles

Sport | Met nog vijf speeldagen voor de boeg is het lijstje van spelers die alle minuten tussen de lijnen stonden al stevig ingekort. Zo is er nog maar één veldspeler die nog aanspraak kan maken op een seizoen zonder gemiste speelminuten. En ook bij de goalies zijn er nog maar twee die alles speelden.

Doelmannen Nordin Jackers (Waasland-Beveren) en Théo Defourny (RWDM) staan momenteel met 2070 speelminuten achter hun naam (23x 90) terwijl verdediger Kenneth Schuermans (Lierse Kempenzonen) nog geen minuut miste in de 22 wedstrijden die zijn team al speelde. De Pallieters moeten nog wel een match inhalen tegen KVC Westerlo.

Bij dat Westerlo zat David Jensen tot voor de vorige speeldag ook nog aan 100%; maar Covid-19 maakte abrupt een einde aan zijn streak.

Vier aanvoerders verdienen nog eervolle vermeldingen. Nicolas Rommens (RWDM) werd in de uitmatch bij Lierse Kempenzonen (speeldag 16) diep in blessuretijd gewisseld en verloor zo z'n maximum terwijl ook Lucas Van Eenoo (drie minuten gemist bij Westerlo), Thibaut Van Acker (vier minuten gemist bij Lierse K.) en Glenn Neven (enkel 90 minuten gemist door schorsing bij Lommel SK) quasi altijd hun team op sleeptouw namen.