KV Mechelen - Charleroi, duel tussen twee razend ambitieuze clubs

Sport | Malinwa en de Carolo’s staan zaterdag tegenover elkaar, alvorens hoogstwaarschijnlijk samen play-off 2 aan te vatten. De twee clubs willen maar al te graag een duurzame positie innemen in de top van het Belgische voetbal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mechelen, zesde in de Jupiler Pro League, ontvangt zaterdag Charleroi, zevende, achter de kazerne. Twee ploegen met hetzelfde aantal punten, al hebben de Maneblussers één match minder gespeeld. Behoudens een dramatische terugval zouden de twee clubs zich moeten plaatsen voor play-off 2, om te strijden voor een Europees ticket. Een belangrijke ambitie in het ontwikkelingsplan van beide teams.

Nieuw stadion in Charleroi

Charleroi zat lang in de race om play-off 1, maar moest in de laatste rechte lijn afhaken. De laatste weken hebben de Henegouwers alle moeite van de wereld om de weg naar de netten te vinden. Het vertrek van Shamar Nicholson zit daar voor iets tussen. Ondanks die terugval hoort Sporting Charleroi al enkele seizoenen op rij bij de vaste waarden in onze vaderlandse competitie – de jongste vijf seizoenen eindigde de club zelfs drie keer in de subtop. En het bestuur mikt nog hoger.

Mehdi Bayat, patron van de club, onthulde maandag de maquette van het nieuwe stadion van Charleroi. “Met het nieuwe stadion zal Charleroi tot het kransje Belgische topclubs behoren, vermits onze inkomsten zullen stijgen. Wanneer we de financiële analyses van de evolutie van Sporting Charleroi erop naslaan, zien we dat we dan de middelen zullen hebben om te concurreren met de beste clubs van het land”, verklaarde hij.

+5 miljoen voor Mechelen

Ook de Mechelaars hebben grootse toekomstplannen. Enkele weken geleden voerde de club een kapitaalsverhoging door ter waarde van vijf miljoen euro. Het nieuwe partnership met de Nederlandse tweedeklasser Helmond Sport voorziet in een participatie van 20% van diens voorzitter Philippe van Esch, terwijl hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx zijn aandeel zag zakken van 70% tot minder dan 50%.

Maar die kapitaalsverhoging wil niet per se zeggen dat de club nieuwe investeringen zal doorvoeren. Het geld zal in de eerste plaats dienen om de obligaties van de supporters, die de club geld geleend hebben, te betalen. De clubkas liep door de coronacrisis naar schatting zes miljoen euro aan inkomsten mis. Na een turbulente periode, met de degradatie in 2018, de terugkeer naar eerste klasse en de veroordeling tot matchfixing, zit de club weer in rustiger vaarwater. Daar kan eind dit seizoen – waarom niet – misschien nog een Europees ticket bijkomen.  

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League het hele seizoen lang, en met name de wedstrijd tussen KV Mechelen en Sporting Charleroi deze zaterdag om 16u15, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top