Proximus ePro League: een langverwachte derby tussen Antwerp en Beerschot

Door Proximus

Deel dit nieuws

Beerschot won van Antwerp in de klassieke derby, op de elfde dag van het reguliere seizoen van de Proximus ePro League. Lees onze samenvatting van een speeldag waarop Club Brugge een fraaie afstraffing toebracht aan RFC Seraing, dat met 6-1 werd verslagen.

Het einde van het reguliere seizoen nadert, want woensdagmiddag betraden de spelers al voor de elfde keer het virtuele veld. De namiddag begon met het forfait van Oostende tegen het RSCA van eDevil Zak Bentato.

KAA Gent en Zulte Waregem, beiden in de top vijf, begonnen de namiddag met hun wedstrijd. Die eindigde in het voordeel van Zulte Waregem en Renzo met een score van 1-0, net zoals de wedstrijd tussen KV Mechelen en het STVV van Ardixa.

Een week vol derby’s

Het publiek werd ook getrakteerd op een felbevochten derby tussen Zimet (Royal Antwerp F.C) en Rune Gaudaen (K. Beerschot V.A.). Beerschot trok uiteindelijk aan het langste eind. Met deze overwinning stijgt Gaudaen twee belangrijke plaatsen, en staat nu in de kwalificatiezone.

Hij neemt de plaats in van Cercle Brugge en Lars Depoorter, die deze week werden verslagen door de altijd dominante Gilles Bernard. KRC Genk won met 2-0 en bevestigde zijn status als leider van het algemeen klassement.

Maar er was deze week nog een derby om de toeschouwers te vermaken. De Waalse clash tussen Didista (Charleroi) en ShadooW (Standard de Liège) eindigde op 3-3. Manse Bogaerts (KV Kortrijk) en Optimum (Union Saint-Gilles) eindigden ook op een gelijkspel.

Tot slot moet ook de afstraffing van het RFC Seraing van Kevin Lenglet door Rudi Ekmen (Club Brugge) vermeld worden. De ploeg uit Brugge verloor met 6-1 en behield zijn derde plaats in de algemene rangschikking. KAS Eupen en OH Leuven sloten de elfde week van het reguliere seizoen af. Leuven’s Ward Goethaert won met een nipte marge van twee doelpunten tegen één.

Tot volgende week op Proximus Esports, waar je alle info vindt over de twaalfde dag van de competitie!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top