Real Madrid - PSG, het begin van de moeilijkheden voor Eden Hazard

UEFA Champions League |

Real Madrif en PSG treffen elkaar deze woensdag voor hun achtste finale-return in de Champions League. Het zijn twee ploegen die het de laatste jaren in die competitie wel gewend waren om tegenover elkaar te staan en een van die ontmoetingen zou wel eens de loop van Eden Hazards carrière kunnen hebben veranderd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 26 november 2019 staan Real Madrid en PSG tegenover elkaar in de groepsfase van de Champions League, in een wereld waar het coronavirus nog niet is uitgebroken. De ster van Real is dat jaar een zekere Eden Hazard, die Cristiano Ronaldo moet doen vergeten, die een jaar eerder door de kleine poort naar Juventus is vertrokken. Er zou een nieuw tijdperk aanbreken in de Spaanse hoofdstad, maar het begint slecht, en het is misschien al een waarschuwing, want onze landgenoot raakt al snel geblesseerd in het clubtruitje met de voor hem nieuwe kleuren.

Gebroken in zijn elan?

Eden Hazard maakt op 14 september zijn debuut voor Real, nadat hij in augustus een dijbeenblessure had opgelopen. Naarmate de weken verstrijken, groeit het aanzien van de protegé van Zinedine Zidane, tot op 26 november 2019. Die avond gaat alles aanvankelijk goed, Hazard speelt zonder twijfel zijn referentiematch voor zijn nieuwe club en hij is bij alle goede spelacties betrokken. Diario AS, een zeer kritische sportkrant, geeft hem zelfs een 9/10, terwijl concurrent Marca het jubelend heeft over een "fantastische prestatie".

In de 69e minuut van de wedstrijd moet Eden Hazard echter met een grimas het veld verlaten. Even daarvoor heeft Thomas Meunier, die toen bij PSG speelde, zijn ploegmakker bij de Rode Duivels bij een ingreep nogal ruw op de enkel geraakt. "Ik hou mijn vingers gekruist dat het niets ernstig is", hoopt de ex-Bruggeling na de wedstrijd. Het kwaad is evenwel al geschied. Eerst is er sprake van slechts twee weken rust, maar uiteindelijk blijft Hazard drie maanden gekwetst met ook een operatie in Dallas in maart 2020.

Vicieuze cirkel

Eind april, na een fenomenale terugkeer op het veld, krijgt onze nationale nummer tien een terugval: in de wedstrijd tegen Levantge breekt hij zijn rechterkuitbeen. De blessure valt midden tijdens de lockdown en de 31-jarige sterspeler kan rustig herstellen zonder wedstrijden te missen. Uiteindelijk sluit hij het seizoen in La Liga af met zes wedstrijden en een titel op zak. Hazard kijkt de toekomst met een zeker optimisme tegemoet, maar in september 2020 krijgt hij last van spierproblemen. Zijn voorbereiding wordt opnieuw verpest en pas eind 2020 keert hij terug op het veld.

Zijn transfersom van 100 miljoen euro begint ondertussen door te wegen, want de Rode Duivel heeft nauwelijks rendement. En in februari 2021 verandert het huwelijk tussen de speler en de club in een nachtmerrie. Hazard, pas herstelt van een kwetsuur aan de lendenspier, scheurt tijdens de Euro zijn enkelligamenten waardoor hij de kwartfinale tegen Italië moet missen na nochtans een goed optreden tegen Portugal. In Madrid, waar Zidane inmiddels is vertrokken en Ancelotti hem is komen vervangen, krijgt Eden Hazard het statuut van invaller die zijn talent alleen voor korte periodes kan tonen. Als hij tenminste al op het veld verschijnt, want dat is niet altijd het geval. Maar wat als de Rode Duivel vanavond terug in de schijnwerpers staat, zodat hij die pechcyclus kan afsluiten en aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière kan beginnen?

Het programma voor de terugwedstrijden in de 8ste finales van de UEFA Champions League:

Woensdag 9 maart

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen op de zenders van Pickx+ Sportsbeschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top