Tainmont (Moeskroen) luidt alarmbel na nieuwe hervormingen: "1B lijkt het testcentrum van ons profvoetbal"

Sport | Iets meer dan een week deed de Pro League het nieuwe 1B-format officieel uit de doeken. Maar de nieuwe formule met vier U21-teams en slechts één stijger wordt niet overal op gejuich onthaald. Integendeel... heel wat mensen zijn misnoegd door de nieuwe hervormingen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Clément Tainmont is duidelijk iemand van die tweede groep. De sterkhouder van RE Moeskroen liet zich bij RTBF niet al te positief uit over de nieuwe formule.

"Ik krijg meer en meer het gevoel dat 1B het testcentrum is van ons profvoetbal", zucht de Fransman. "Dit jaar is er een rechtstreekse stijger en speelt het nummer twee promotiebarrages. Maar volgend seizoen zouden er dan plots vier (beloftenteams) meer zijn; worden er play-offs gespeeld en is er slechts één stijger..."

Volgens Tainmont is dat alweer geen goede zaak voor de reeks. "Toen ik met KV Mechelen in 1B speelde, was er echt wel een hoog niveau in de reeks. Ik vond zelfs dat er toen weinig verschil was tussen 1A en 1B. Dat is de jaren nadien ook bewezen door de ploegen die naar 1A stegen. Maar dit jaar heb ik de indruk dat het niveau toch lager ligt. En met de nieuwe veranderingen vrees ik dat dit er niet op zal verbeteren."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top