ESL Benelux Proximus Championship: eerste zeges voor Sector One en The Dice

Esports | Sector One en The Dice zijn goed begonnen aan hun reguliere seizoen, op de tweede dag van het ESL Benelux Proximus Championship. De twee organisaties behaalden hun eerste overwinningen tegen respectievelijk LowLandLions en KVM Esports, die nu geen ruimte meer hebben voor fouten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na de eerste competitieweek waarin eClub Brugge en het ex-Eversio hun wedstrijden wonnen, was het maandagavond tijd voor de andere vier teams om hun eerste stappen in de competitie te zetten.

De avond begon met de clash tussen Sector One en LowLandLions. Laten we eerlijk zijn: de vossen verrasten in hun eerste wedstrijd. Hoewel hun prestaties vorig seizoen duidelijk niet aan de verwachtingen voldeden, lijkt de Brusselse organisatie tijdens het tussenseizoen een tandje te hebben bijgezet. Versterkt door de Roemenen 7kick en dyla, toonde Sector One zich gisteravond van een veel betere kant.

De vossen wonnen de wedstrijd na drie maps. Na een eerste overwinning op Inferno, had Sector One meer moeite met Vertigo, dat de LowLandLions met een ruime 16-4 wisten te winnen. Ondanks dit verlies heroverden de vossen de controle over de wedstrijd op Ancient en gingen er met het beslissende punt vandoor. Sector One won de map met een score van 16-9 en sloot de eerste wedstrijd van de avond af.

De tweede wedstrijd van de avond was iets minder evenwichtig. The Dice en KVM Esports begonnen op Inferno. Een map waarop The Dice snel een solide teamplay wist te ontwikkelen, tegen een KVM dat iets hulpelozer leek. De Mechelaars verloren met 16-7. Dust 2 duurde ondanks de inspanningen van KVM niet langer dan de eerste map. The Dice won eenvoudig met 16-5.

We kennen dus het pr0gramma voor de komende wedstrijddagen. In groep A zal Brugge het opnemen tegen The Dice voor een rechtstreekse plaats in de play-offs, terwijl Belgian Koalas en KVM Esports zullen strijden om uitschakeling te voorkomen. Hetzelfde geldt voor groep B, waar Sector One ex-Eversio wil verslaan voor een kwalificatieplaats, met Join The Force en LowLandLions tegenover elkaar in de loser bracket.

De promotiewedstrijden zullen volgende week al doorgaan. De eerste uitgeschakelde deelnemers worden zeven dagen later bekendgemaakt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top