De tijd om te bevestigen is daar voor de Atlanta Hawks

Sport | De Atlanta Hawks hebben dit seizoen al meer dan eens zeer leuk basketbal op het court gebracht. Ze kunnen dat echter niet elke week opbrengen en daarom moeten de manschappen van coach Nate McMillan nu alles op alles zetten om de play-offs te halen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Atlanta Hawks maakten heel wat indruk vorig seizoen. De basketballers uit de Amerikaanse staat Georgia wisten na vier jaar nog eens de play-offs van de Eastern Conference te bereiken en legden daarin zowel de Knicks als de Philadelphia 76ers over de knie. In de finale van de Eastern Conference konden ze zelf de latere kampioen, de Milwaukee Bucks, het vuur aan de schenen leggen.

Analisten koesterden hoge verwachtingen wat betreft de prestaties van de Hawks voor dit seizoen, maar die worden voorlopig niet ingelost. Meer zelfs, de Hawks gaan in deze fase van de competitie nog flink hun best moeten doen als ze de play-offs willen bereiken en krijgen daar nog twintig wedstrijden de tijd voor.

(Niet) genoeg druk op de ketel?

Nochtans kan coach McMillan krek dezelfde spelers opstellen als vorig jaar. Hij hanteert ook dezelfde tactische, verdedigende richtlijnen waardoor hij elk ander aanvallend team in moeilijkheden zou moeten kunnen brengen. Hij beschikt bovendien nog steeds over sterspeler Trae Young die vorig seizoen de pannen van het dak speelde. Young is dit seizoen trouwens ook een van de sterkhouders bij Atlanta.

Volgens analisten wringt het schoentje eerder bij John Collins, Clint Capela, Bogdan Bogdanovic, Kevin Huerter en De'Andre Hunter. Zij doen aanvallend wel hun duit in het zakje, maar slagen er volgens sommigen niet in om als één blok te verdedigen, en dat kost hen punten. De cijfers liegen er niet om. De Hawks hebben op dit moment de 18e minst gepasseerde verdediging in de hele competitie en dat is niet goed genoeg om het tot in de volgende ronde te schoppen. Vorig seizoen liep het een stuk beter, maar toen lag de druk volgens anderen dan weer een pak hoger. Die druk lijkt het sleutelingrediënt te zijn dat de coach mist.

Uitschuivertjes

Zoals de kaarten er nu bijliggen, moeten de Hawks eerst de play-ins spelen vooraleer ze kunnen doorstoten naar de play-offs. Ze zouden op dit moment kunnen uitkomen tegen de Brooklyn Nets van Kevin Durant. Als ze die uit het toernooi kunnen wippen, volgen de Hornets of de Raptors: twee teams waarvan niemand had verwacht dat ze zo’n goed seizoen zouden draaien.

De Hawks moeten evenwel niet panikeren. Ze staan op een zucht van de zesde plaats die een rechtstreeks ticket naar de play-offs oplevert en bewezen onlangs dankzij winst tegen de Celtics en de Bulls dat ze in goede vorm verkeren. Ze verloren gek genoeg ook van Detroit, dat momenteel de minste ploeg van het toernooi is. Daarmee bewijzen ze nogmaals dat uitschuivertjes hen niet vreemd zijn. Hopelijk kunnen ze zo’n slippertje de komende weken vermijden, anders lopen ze het risico om de play-offs dit jaar vaarwel te moeten zeggen en dat zou heel jammer zijn.

Volg het beste van de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

De NBA-speelkalender van deze week op Eleven Sports:

Zaterdag 12 maart
  • Atlanta Hawks - LA Clippers (vanaf 01u30 op Eleven Sports 2)
Zondag 13 maart
  • Golden State Warriors - Milwaukee Bucks (02u30 op Eleven Sports 2)
  • Boston Celtics - Dallas Mavericks (20u30 op Eleven sports 2)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top