Standard moet zijn kalmte herwinnen in de stadsderby tegen Seraing

Sport | Door Beerschot te verslaan en de punten te delen tegen Charleroi heeft Standard de meubels kunnen redden. Niet alles was rooskleurig in deze twee wedstrijden, want één gemeenschappelijk probleem moet worden gecorrigeerd: op een betere en efficiëntere manier druk uitoefenen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De afgelopen weken waren niet de rustigste voor Standard. De Luikenaars zitten verwikkeld in een degradatiestrijd, waarbij ze vaker nederlagen dan overwinningen optekenen. Hun coach Luka Elsner blijft vooralsnog in een ongemakkelijke positie zitten. Toegegeven, de Rouches hebben 4 op 6 behaald in de vorige twee wedstrijden, wat hen wat ademruimte geeft, maar tegen het einde van het seizoen zou het team toch in staat moeten zijn om stabiliteit te herwinnen en de pressie ten aanzien van de tegenstander beter te beheersen.

Met nog vier speeldagen te gaan is er bijna niets meer te doen voor de Luikenaars. Ze staan 12 punten achter op Genk, de achtste in de ranglijst, en maken bijgevolg geen kans om mee te doen in play-off 2. Toch is het niet allemaal kommer en kwel, want met 17 punten voorsprong op rode lantaarn Beerschot en 10 punten op Seraing is degradatie zo goed als onmogelijk geworden.

Gedesoriënteerd 

Tegen Beerschot begon het nochtans heel mooi voor Standard. De Luikenaars presteerden in de eerste helft van de inhaalwedstrijd uitstekend op het veld, maar de Luikse pudding zakte in de tweede helft plotsklaps ineen onder druk van de Kielse ratten. Die begon in mineur met een rode kaart voor Noë Dussenne wegens een slag in het gezicht van een Beerschot-speler. Vervolgens zette de Antwerpse ploeg steeds meer druk, en zaaide die zo paniek bij de spelers van Elsner. Standard-spelers die hun posities verlieten en elkaar handgebaren toewierpen gooiden nog meer roet in het eten. Niettemin kon de Luikse ploeg zich rechthouden tegenover het Antwerps geweld en werd de schade beperkt tot 1-0 in het voordeel van Standard.

Tegen Charleroi was de sfeer zo mogelijk nog veel explosiever, met "dank" aan enkele baldadige supporters van Charleroi die duidelijk last hadden van een kort lontje. De Standard-spelers waren bloednerveus en en sloegen er dan ook niet in om een betere uitslag neer te zetten dan een brilscore. De vijandige sfeer stemt niet tot optimisme voor de resterende wedstrijden.

Een hete derby?

Deze zondag komt het tot een treffen tussen Standard en stadsgenoot Seraing, dat ongetwijfeld vonken en vuur zal geven. De inzet is hoog, want de onderkant van het klassement lonkt. Hoewel Standard nog steeds een gunstige positie heeft in het klassement, kan een nederlaag ervoor zorgen dat de Luikse ploeg naar de onderste regionen wordt verwezen.

Zal Seraing een resultaat kunnen forceren op Sclessin? Het risico bestaat in ieder geval dat het publiek zich hevig zal verzetten en relletjes zal starten, met alle gevolgen van dien voor de spelers op het veld. Eén ding is zeker: Luik zal in rep en roer staan.

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League het hele seizoen lang, en met name de wedstrijd tussen Standard en Seraing deze zondag om 21u, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top