Stats 1B: Maderner haalt uit; Van Eenoo schuift op bij assists en Defourny beent Jensen bij

Sport | Op de 23e speeldag van de 1B Pro League heeft Daniel Maderner een mooie zaak gedaan in de strijd om de topschutterstitel. Maar ook bij de assists en de clean sheets blijft het spannend tot de allerlaatste matchen van het seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de topschuttersranking leverde het duel tussen Mertens en Daci geen extra doelpunten op. Maar op zondag haalde de derde kandidaat-topschutter zijn kanon boven. Maderner scoorde 2x Virton en tegen zo weer helemaal bovenin het topschuttersklassement. De spits van Waasland Beveren had gemiddeld wel minder minuten nodig dan Mertens om zijn goals te scoren (137 tegenover 157) waardoor hij voorlopig op één staat.

11 doelpunten: Maderner (Waasland-Beveren), Mertens (SK Deinze)
9 doelpunten: Daci (Westerlo)
8 doelpunten: Hoggas (Waasland-Beveren), De Belder (SK Deinze)

Bij de assists kon koploper Nicholas Rommens geen extra streepje achter zijn naam trekken; al was hij met een penaltygoal wel weer beslissend voor RWDM. Achtervolger Challouk kon ook niks klaarmaken waardoor Westerlo-aanvoeder Van Eenoo misschien wel de beste zaak deed door zich weer mee in de strijd om het assistenkroontje te spelen.

8 assists: Rommens (RWDM)
7 assists: Challouk (SK Deinze)
6 assists: Chevalier (Moeskroen), Vaesen (Westerlo), Van Eenoo (Westerlo)

David Jensen moet zijn (ooit nog riante) koppositie bij de clean sheets nu delen met Théo Defourny. De doelman van Westerlo speelde afgelopen weekend niet terwijl zijn concurrent bij RWDM wél weer de nul hield. Beiden staan ??nu broederlijk naast elkaar met 9 clean sheets. Jensen blijft wel op één omdat hij 90 minuten minder speelde dan Defourny.

9 clean sheets: Jensen (Westerlo), Defourny (RWDM)
6 clean sheets: Gillekens (Moeskroen)
5 clean sheets: Jackers (Waasland-Beveren)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top