Wie zal Madonna vertolken in haar biopic?

Films | Een simpele vraag houdt op dit moment Hollywood bezig. ‘Wie gaat Madonna spelen in haar biopic?’ Simpele vraag, het antwoord is moeilijker. Vijf actrices en twee zangeressen lijken in pole position te liggen, met één uitschieter.

Door Proximus

Deel dit nieuws

We weten al sinds 2020 dat Madonna aan het schrijven is aan haar biopic, of in haar eigen woorden een "visuele autobiografie", volgens haar “de meest vermoeiende en moeilijkste ervaring van haar leven". Het helpt natuurlijk niet dat ze naast schrijver ook producer is van de film, voor de derde keer zet ze zo haar schouders onder een filmproject. Wat we al weten: de film zal eindigen met de ‘Blonde Ambition’-tour van 1990 en dus weten we ongeveer in welke periode de film zich zal afspelen. Wat we niet weten en wat iedereen bezighoudt: wie zal Madonna mogen vertolken?

Volgens The Hollywood Reporter is “iedereen, van Emmy-winnaressen tot genomineerden voor Oscars onder de loep genomen, en werden ook actrices die begonnen waren als zangeressen in aanmerking genomen voor de rol.” In het selecte groepje dat overbleef vinden we Julia Garner, Florence Pugh en Alexa Demie, naast ook Odessa Young en Emma Laird. Daarnaast werden ook meerdere zangeressen meegenomen, waaronder Bebe Rexha en Sky Ferreira.

De kanshebbers

Julia Garner kennen we vooral als actrice in Netflix-series ‘Ozark’ en ‘Inventing Anna’, twee reeksen waarmee ze haar veelzijdige talenten toont. Garner is een kameleon, en met har blonde krullende haren zou de make-up-afdeling waarschijnlijk niet eens al te veel werk hebben om haar in Madonna te transformeren. Over haar zangtalenten kunnen we voorlopig nog niet veel zeggen. Alexa Demie is dan weer een getalenteerde zangeres en dankzij haar rol in de populaire serie ‘Euphoria’ is ze momenteel helemaal hot. Qua uiterlijk heeft ze dan weer wat minder gemeen met de popkoningin, maar dat zal haar zeker niet tegenhouden.

Odessa Young maakte vooral naam met de film ‘The Daughter’ en schitterde naast Elisabeth Moss in ‘Shirley’. Ze bouwde al een mooi palmares uit en de rol van een jonge Madonna lijkt haar als gegoten. Bovendien zou ze over een aardige zangstem beschikken. Emma Laird is ook helemaal up and coming, zowel op het scherm als op de catwalk. Na haar doorbraakrol als Iris in ‘Mayor of Kingstown’ is ze door magazine Variety in 2021 uitgeroepen tot een van de “10 Brits to Watch”. Voor de rijzende ster zou de prestigerol wel eens exact kunnen zijn wat ze wil.

Voor velen is het echter al duidelijk dat actrice Florence Pugh met de hoofdvogel zal gaan lopen. Voor haar rol in Greta Gerwig’s ‘Little Women’ als Amy March werd ze genomineerd voor een Oscar en lijkt daardoor klaar om Madonna in haar jonge jaren te kunnen spelen. Het moet ook gezegd: op bepaalde momenten in die film lijkt ze als twee druppels water op Madonna in de tijd van ‘Material Girl’. Én we konden al zien op haar YouTube-kanaal dat Pugh kan zingen. Case closed lijkt ons, zeker als je meetelt dat Pugh de enige in het lijstje is met een oscarnominatie op haar naam.

De selectieprocedure is blijkbaar wel al maanden bezig. De potentiële actrices moesten allemaal meerdere uren testen uitvoeren samen met Madonna, zowel voor choreografie als zang. Eén ding is dus zeker: als je Madonna wil spelen in een film, ga je alles moeten kunnen. Wie het ook haalt zal nadien nog maanden boordevol trainingen voor de kiezen krijgen.

De biopic, voorlopig nog zonder titel, zal dus de derde film zijn met Madonna als producer. De eerste twee, ‘Filth and Wisdom’ (2008) en ‘W.E.’ (2011), werden spijtig genoeg allebei slechts lauw onthaald door critici.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top