Kevin De Bruyne, de man van de match in de derby van Manchester

Premier League | KDB, door sommigen niet verwonderlijk King De Bruyne genoemd, was zondag de grote man van de derbywedstrijd in Manchester. Met City sloeg de Duivel een dubbelslag en toonde hij wat hij in zijn mars had. Iedereen is het erover eens dat De Bruyne deze zondag de beste was.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In Engeland is een stadsderby altijd een evenement, zeker als die in Manchester plaatsvindt. De rivaliteit tussen de twee stadsploegen is enorm en werd op de spits gedreven door de overname van City. Deze zondag vond deze langverwachte match plaats, en één man sprong eruit: Kevin De Bruyne. De Rode Duivel speelde op hoog niveau en laat aan het einde van het seizoen zien dat hij een factor blijft om mee rekening te houden.

City won deze wedstrijd met 4-1 en De Bruyne toonde zich als een groot vakman. Door twee doelpunten te scoren, lanceerde De Bruyne zijn team op weg naar het succes. Al in de vijfde minuut, met dank aan het efficiënte werk van Bernado Silva, tekende hij het eerste punt op in de wedstrijd. Hij zette City na een half uur weer op de juiste koers met een tweede doelpunt, want Jadon Sancho had een minuut eerder de score gelijk gemaakt. Naast KDB zorgde ook Riyad Mahrez voor een bijdrage met een doelpunt op minuut 68 en daarna nog helemaal op het einde (90'+1).

Terug in vorm

Na een vrij gecompliceerde seizoensstart voelde Kevin De Bruyne zich sinds half december opnieuw goed. Hij had tot nu toe slechts twee doelpunten gemaakt. Sindsdien heeft hij 9 goals en 3 assists gemaakt. Hoewel De Bruyne niet kan ontkennen dat hij vorig jaar beter presteerde (met 6 goals en 12 assists) en zelfs twee jaar geleden het nog beter deed (13 goals en 20 assists), is de Duivel nu in betere vorm, met acties die in bijna elke wedstrijd beslissend zijn.

Zijn optreden tegen United als aanvoerder onderstreept deze terugkeer op een knappe manier. Als hij zo doorgaat, zal hij Manchester City ongetwijfeld naar een nieuwe titel kunnen brengen. Tegen de Rode Duivels was hij immers ook de motor van zijn team en dat wordt nu opnieuw van hem verwacht. "Aan het begin van het seizoen had hij veel moeite met spelen vanwege wat pijn. Maar Kevin is terug op zijn ongelooflijke niveau. Hij is zo sterk en ik ben heel blij dat hij dit seizoen zoveel doelpunten heeft gemaakt", zei een bewonderende Pep Guardiola.

Lovende perscommentaar

Zijn wedstrijd op hoog niveau bleef uiteraard niet onopgemerkt door de Engelse pers: Iedereen prees de prestatie van de Limburger. Op zijn website gaf Sky Sports het optreden van KDB een score van 9/10. United-legende Roy Keane orakelde: "Hij zal de geschiedenis van de Premier League ingaan als een van de beste middenvelders aller tijden. Hij maakt perfecte goals, assists en passes... hij is een briljante speler. Je hoeft alleen maar naar zijn statistieken te kijken om te begrijpen dat hij fantastisch speelt."

"Wie anders voor de eretitel van 'man of the match'?", schrijft Eurosport op haar Britse site. "De Bruyne is een spelmaker van wereldklasse die een knappe dubbelslag heeft gemaakt in deze stadsderby. De middenveldbaas wist te overleven door het spel met grote sluwheid en kwaliteit te spelen. Zijn visie en manier van spelen waren voorbeeldig (...) De briljante Belg heeft in de frontlinie gestaan bij elke fase van het spel, wat een speler!"

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang, en met name de terugwedstrijd tussen Manchester City en Sporting CP op woensdag 9 maart om 21u, op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top