Michael Frey redt Antwerp van blamage en wordt opnieuw Gouden Stier

Sport | Gisteravond werd alweer de 30e speeldag van de Jupiler Pro League afgewerkt. Zoals elke maandag, duidt Proximus Pickx vandaag ook weer de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend aan.

Man van het weekend: Michael Frey

Het leek even alsof het elftal van Beerschot op weg was naar een stunt tegen de stadsgenoten van Antwerp. Joren Dom zette in minuut 42 immers de 0-1 op het bord en dat in een wedstrijd waarin Antwerp heel veel moeite had om tot kansen te komen. Gelukkig voor Antwerp-coach Brian Priske vond zijn spits, Michael Frey, dat het welletjes was geweest. Frey ontbond in minuut 62 voor een eerste keer zijn duivels (1-1) en deed dat twintig minuten later nog eens (1-2). De Bosuil ontplofte na Freys tweede treffer die de zege veilig stelde. Frey was ook blij: hij maakte immers zijn 22e doelpunt van het seizoen, is opnieuw topschutter in de stand en dat ten koste van Deniz Undav.

Doelpunt van het weekend : Deniz Undav

De Duitse goalgetter van Union Sint-Gillis wist na drie wedstrijden zonder doelpunt dit weekend gelukkig opnieuw te scoren. Undav was nog maar pas terug uit schorsing en maakte meteen een van de knapste goals van het seizoen. Hij deed dat door in minuut 87 een stuiterende bal vanaf het halve maantje los in de winkelhaak van Kortrijk te trappen. Kortrijk-doelman Marko Illic stond erbij en keek ernaar, net als de rest van het stadion. Dankzij het doelpunt van Undav, die overigens niet goed in de match leek te zitten, behoudt lieider Union zeven punten voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge.

Het cijfer van het weekend: 5

AA Gent heeft voor het eerst dit seizoen vijf overwinningen na elkaar gehaald. Die laatste, tegen Zulte Waregem, kwam er echter niet zonder slag of stoot. Zulte Waregem verdedigde goed en het duurde tot de 94e minuut vooraleer Gent het winnende doelpunt (2-1) kon maken. Dat doelpunt kwam op naam van de Oekraïense middenvelder Roman Bezus te staan. Hij verwerkte in de blessuretijd een afgeblokt schot van Vadis Odjidja waardoor AA Gent in de running blijft voor de top 4. Bezus was blij met de goal, maar ook ontroerd met het vele applaus dat zowel voor hem als voor zijn thuisland gegeven werd.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!