EA verwijdert Russische teams uit FIFA 22

eFoot | De Russische invasie van Oekraïne laat overal zijn sporen na, zelfs in de gamewereld. EA is voorlopig het grootste gamebedrijf dat een standpunt over het conflict inneemt. De ontwikkelaar heeft namelijk besloten om het Russische nationale elftal en alle teams van de Russische competitie uit FIFA 22 te verwijderen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het conflict in Oekraïne heeft gevolgen voor elke industrie. Zo ook in de gamewereld. Nadat eerder deze week beslist werd dat Russische organisaties niet meer mogen deelnemen aan toernooien van ESL en BLAST, greep ook EA in. De FIFA-ontwikkelaar haalt per direct alle Russische teams, waaronder ook het nationale elftal, uit zijn populaire voetbalspel.

Dat betekent dus dat je voortaan niet meer zal kunnen spelen met een team uit de Russische competitie. Dat geldt zowel voor FIFA 22 als voor FIFA Mobile en FIFA Online. EA volgt zo de beslissing van voetbalorganen FIFA en UEFA, die Russische teams voor onbepaalde duur uit hun competities verwijderen.

Voor alle duidelijkheid: het gaat enkel over Russische teams, niet over Russische spelers. Ultimate Team-kaarten van spelers als Lev Yashin zullen dus wel in het spel blijven. 

Tot wanneer de beslissing van EA geldt, is niet duidelijk. “In navolging van onze partners FIFA en UEFA, is EA Sports begonnen met het verwijderen van het Russische nationale team en alle Russische clubs uit EA Sports FIFA-producten, waaronder: FIFA 22, FIFA Mobile en FIFA Online. We evalueren ook gerelateerde wijzigingen aan andere aspecten van onze games.”

FIFA is trouwens niet de enige sportgame dat beïnvloedt wordt door het conflict in Oekraïne. EA Sports nam dezelfde beslissing met betrekking tot NHL 22, de officiële ijshockey-game. Ook daar worden alle Russische en Wit-Russische teams uit het spel gehaald. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top