Zonder Draymond Green hebben de Warriors een deel van hun ziel verloren

Sport |

Golden State gaat op dit moment door een moeilijke periode en mist duidelijk regulariteit. Een neerwaartse spiraal die samenvalt met de intrede in de ziekenboeg van Draymond Green, discreter dan een Curry maar minstens even belangrijk voor de franchise.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een sterke start van het seizoen hebben de Warriors wat van hun pluimen verloren. De kloof met de Suns in de stand van de Western Conference is groter geworden en ze zijn zelfs ingehaald door Memphis. Niets om je zorgen over te maken natuurlijk, want we weten dat de play-offs de plaats zijn waar de beslissing valt. Maar toch, je trekt met meer vertrouwen naar de plays-offs als de resultaten goed zijn en er een goede dynamiek is. En dat is niet echt het geval voor Golden State, dat blijft steken op 7/8 nederlagen in tien wedstrijden (afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd dinsdag).

Verdedigend... en aanvallend kwetsbaar

7 symbolische seconden op het speelveld begin januari uit steun voor de terugkeer van Klay Thompson en sindsdien geen enkele wedstrijd meer voor Draymond Green, die al meer dan twee maanden afwezig is bij de Warriors. De beste verdediger van het seizoen 2017 had last van kuitpijn die te maken had met een rugprobleem. In het begin verteerden Stephen Curry en zijn team die afwezigheid goed, want tussen januari en februari werd een reeks van negen overwinningen neergezet.

Maar sindsdien is het team van Steve Kerr er niet in geslaagd om een twee keer na elkaar te winnen en laten ze vooral zien dat er problemen zijn in hun spel. En het is de verdediging die het moet ontgelden zonder Green, die simpelweg wordt beschouwd als een van de beste verdedigers in de NBA. Over de laatste 15 wedstrijden heeft Golden State de 16e beste verdediging in de competitie, terwijl het over het hele seizoen de op twee na beste blijft. Nog verrassender is dat zonder hem ook de aanval van de Warriors het moeilijk heeft, omdat Green het spel vergemakkelijkt en hij vooral de tweede assistgever van het team is na Curry.

Snel terug

Plus, en niet onbelangrijk: Draymond Green is de discrete werker van het team. Met hem erbij spelen de Warriors met veel meer ziel. En als het moeilijk gaat, zijn er niet veel van zulke spelers op dit moment, vooral omdat Klay Thompson zijn beste vorm nog niet heeft gevonden en Curry het alleen moet rooien met spelbepalende spelers die ook een dipje kennen.

Maar gelukkig zal de sterke vleugelspeler/pivot van de Warriors snel weer op het veld staan. Hij is net terug aan het trainen en heeft laten weten dat hij hoopt om binnen twee tot drie weken terug te kunnen spelen. Steve Kerr is slim en zal zijn veteraan zo managen dat hij klaar is voor de play-offs, die half april beginnen. Zonder Green is het immers niet duidelijk hoe ver de Warriors het zullen schoppen na de reguliere competitie.

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het NBA programma van deze week op Eleven Sports:

Woensdag 9 maart

  • Golden State Warriors - LA Clippers (16u00 op Eleven 2)

Zaterdag 12 maart

  • Atlanta Hawks - LA Clippers (01u30 op Eleven 2)

Zondag 13 maart

  • Golden State Warriors - Milwaukee Bucks (02u30 op Eleven 2)
  • Boston Celtics - Dallas Mavericks (20u30 op Eleven 2)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top