37 jaar oud en 56 punten tegen de Warriors: de eeuwige jeugd van LeBron James

Sport |

Twee teams uit vorm stonden gisteravond tegenover elkaar in de NBA: LeBron James' Lakers en Stephen Curry's Warriors. De eerstgenoemde scoorde bijna de helft van de punten van zijn ploeg, waardoor ze na vier nederlagen opnieuw een overwinning behaalden. Op 37-jarige leeftijd, tussen haakjes. Verbazingwekkend, toch?

Door Pickx

Deel dit nieuws

De superlatieven beginnen langzaam op te geraken als het gaat om LeBron James. In een duel tussen twee franchises die het momenteel moeilijk hebben, haalde The King alles uit de kast: 56 punten, 10 rebounds, 19/31 schoten, 6/11 van op afstand en 12/13 van de vrije worplijn. De viervoudige MVP vierde een paar weken geleden zijn 37e verjaardag. Terwijl sommigen zeiden dat hij op zijn retour was, bewijst LBJ week na week het tegendeel, ook al volgen de resultaten niet voor de Lakers.

Geschiedenis

De nr. 6-show werd bijna overschaduwd door een nieuwe nederlaag omdat de Warriors voor de pauze de leiding hadden. Maar de mannen van Frank Vogel lieten het onder impuls van LeBron James niet afweten en Russell Westbrook speelde in Californië eindelijk zoals we van hem verwachten. De Purple & Gold overtroffen de Warriors met 35-22 in het laatste kwart en behaalden een 124-116 overwinning.

Wat de King betreft, hij blonk vannacht in alles uit, waardoor we zijn leeftijd en de tol van de seizoenen, zijn 19e al in de NBA, vergaten. James bleef slechts vijf punten onder zijn hoogste score ooit in een NBA-match. In 2014 gooide hij 61 punten door de korf voor Miami. En met zijn 56 punten heeft de superster samen met Trae Young de hoogste score dit seizoen. De viervoudig NBA-kampioen speelde sowieso zijn beste wedstrijd als Laker tot nog toe. Hij is ook de eerste speler in de geschiedenis die 50-plus punten scoorde in een wedstrijd voordat hij 21 jaar werd en nadat hij er 35 werd.

Gefrustreerd?

Zijn indrukwekkende wedstrijd is ook een kleine boodschap van LeBron James aan degenen die hem niet beschouwen als een van de beste scorers in de geschiedenis van de NBA. In dat verband komen steevast namen boven als Jordan, Durant, Bryant, Chamberlain... maar LeBron James wordt in dat lijstje gewoonlijk niet geciteerd. Als je nochtans naar heel zijn carrière kijkt komt hij uit op een gemiddelde van 27,1 punten per wedstrijd met een slaagkans van 50,4% per worp. En dat frustreert LBJ een beetje, zoals hij onlangs zei in een video voor The Shop Uninterrupted.

"Het gekke eraan is dat ik geen natuurlijke scorer ben. Ik hou ervan om mijn jongens te betrekken, zo ben ik altijd geweest. Ik hou ervan om mijn teamgenoten te zien slagen op mijn passes. Ik ben altijd zo'n soort kerel geweest. Bovenaan staan in de lijst beste scorers aller tijden is erg vreemd voor mij. Als ze het hebben over de beste scorers aller tijden, wordt mijn naam nooit genoemd. Dat maakt me kwaad."

LeBron beschouwt zichzelf misschien niet als een natuurlijke scorer, maar hij heeft in zijn lange carrière al bewezen dat hij het allemaal kan. Maar toch, hij komt met elke wedstrijd een beetje dichter bij het all-time record van Kareem Abdul-Jabbar voor het aantal gescoorde punten in zijn carrière. Een record dat over een paar maanden wellicht wordt gebroken...

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top