IJskoning ziet finaleweken van 'The Masked Singer' aan zich voorbijgaan

Nieuws | Nadat actrice Tine Embrechts vorige keer werd ontmaskerd als Flamme Fatale in ‘The Masked Singer’ was het deze week aan een nieuwe kandidaat om zijn of haar identiteit te onthullen. Dat werd, een week voor de halve finales, niemand minder dan IJskoning. Hij was blij om terug in de armen van zijn Flamme Fatale te kunnen vertoeven, maar had toch graag de finaleweken gehaald.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Actrice Tinne Oltmans (‘Lisa’) vervoegde in deze achtste aflevering van 'The Masked Singer' het jurypanel en zag samen met Karen Damen, Andy Peelman en Ruth Beeckmans hoe de vijf overgebleven kandidaten de avond op gang trapten door een geweldige versie van het nummer ‘Learning to Fly’ van Sheppard te zingen.

Daarna kregen we te horen dat de kandidaten het niet meer rechtstreeks tegen elkaar zouden opnemen, maar op eigen krachten de jury en het publiek moesten proberen te overtuigen. Schorpioen ging als eerste van start en bracht het nummer ‘good 4 you’ van Olivia Rodrigo. Daarna was het de beurt aan IJskoning. Die zong de pannen van het dak met het nummer ‘With Or Without You’ van U2 waarin IJskoning zijn warme kopstem gebruikte en alle harten in het publiek deed smelten. Konijn was de derde kandidaat van de avond. Hij pakte Ruth Beeckmans - en het publiek in - met het nummer ‘If I Can’t Have You’ van Shawn Mendes. De humor en mooie stem van Konijn deden de juryleden echter nog meer twijfelen aan de identiteit van de gemaskerde kandidaat.

Ridder verscheen vervolgens als vierde kandidaat ten tonele en maakte heel wat indruk met het lied ‘Je t’aime’ van de Franse zangeres Lara Fabian. De juryleden wisten even van geen hout pijlen te maken, maar waren er wel van overtuigd dat Ridder een professionele zangeres was. Tenslotte was het de beurt aan Miss Poes. Zij bracht een uitdagende burlesque-act en bewees in een adem dat ze zowel over een stem als een klok, als over uitstekende dansmoves beschikt.

Kaf van het koren gescheiden

Na de individuele zangprestaties was het tijd om het kaf van het koren te scheiden. Het publiek werd aangesproken en koos om Ridder en Miss Poes rechtstreeks door te sturen naar de halve finale. Daarna was het de beurt aan de jury. Die besloot om Konijn te redden waardoor de face off doorging tussen Schorpioen en IJskoning.

De twee overgebleven kandidaten namen het tegen elkaar op en zongen samen ‘Counting Stars’ van One Republic. Na dit nummer besloot het publiek dat Schorpioen door mag gaan naar de halve finales. IJskoning viel af en dat was het signaal voor de jury om de koppen bij elkaar te steken en de ware identiteit van IJskoning te achterhalen.

Dat bleek, tot grote vreugde van Ruth Beeckmans, niemand minder dan Guga Baúl te zijn: de echtgenoot van Flamme Fatale (Tine Embrechts) die vorige week de show moest verlaten. De comedian vond het na afloop jammer dat hij ontdekt werd. “Ik had graag de finale willen spelen”, klonk het.”Eens je een paar afleveringen hebt overleefd, wil je eigenlijk zo ver mogelijk geraken. Je kan dit programma ook met niets vergelijken en daarom was ik blij dat ik dit samen met mijn vrouw heb kunnen delen", besloot de comedian.

De volgende aflevering van 'The Masked Singer' kan je zien op vrijdag 11 maart 2022 om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Geen tijd om te kijken? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top