Sporting en Pedro Porro willen Champions League met opgeheven hoofd verlaten

Sport | Na de 5-0-nederlaag in de heenmatch beseft Sporting Portugal dat de kwalificatiekansen gering zijn, zoniet onbestaande, tegen Manchester City. Temeer omdat de wedstrijd zich afspeelt op Engelse bodem. Het wordt een speciale partij voor Pedro Porro, die wil uitblinken tegen zijn huidige werkgever.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Citizens domineerden de heenmatch zonder echt het gaspedaal in te duwen en verkochten de Portugezen een Europese oplawaai. De terugwedstrijd kondigt zich aan als een gezondheidswandeling voor de troepen van Pep Guardiola – voor zover ze die match serieus nemen.

Wat moeten we verwachten van zo’n wedstrijd – die weinig spanning zal bevatten omdat de kans dat Sporting vijf doelpunten zal ophalen gering is? Voor de Portugezen wordt het een kans om te bewijzen dat ze meer waard zijn dan wat ze in de heenmatch hebben getoond. En voor één van hen zal het een bijzondere match worden vermits hij verhuurd wordt door Manchester City: Pedro Porro.

City laat zijn oog vallen op hem...

De 22-jarige Spanjaard debuteerde als prof in La Liga met Girona FC, in het seizoen 2018-2019. De rechtsachter dwong meteen een plaats in de A-ploeg af en speelde 32 competitiewedstrijden. Voldoende om zusterclub ManCity te overtuigen van zijn kwaliteiten. De Engelse topclub richt zijn pijlen op hem en biedt 12 miljoen en een contract van vijf jaar. Maar de jonge speler maakt niet meteen de oversteek naar Engeland; hij wordt één seizoen uitgeleend aan Valladolid. Hij kan er geen potten breken en haalt amper de basisploeg. Over het hele seizoen speelt hij er slechts 13 matchen in La Liga. Tot overmaat van ramp werd hij geveld door ziekte, waarna hij een kruis moest maken over zijn seizoenseinde.   

Valladolid lichtte de aankoopoptie in zijn contract niet, waardoor Porro dus richting Manchester City trok. Hij werd er meteen opnieuw uitgeleend, ditmaal aan Sporting. In Lissabon – waar hij een contract van twee jaar heeft – kent hij een wedergeboorte: hij slaagt erin om een titularisplaats te veroveren en is de onbetwiste nummer één op zijn positie. Hij heeft een aandeel in de landstitel en is ook dit seizoen de uitblinker bij De Leeuwen. Sporting zal dus hoogstwaarschijnlijk de aankoopoptie lichten.

… maar hij speelt er geen enkele match

Porro raakte medio december geblesseerd en maakt eind januari zijn wederoptreden tijdens de finale van de Allianz Cup, gewonnen ten koste van Benfica. De volgende competitiematch trof hij één keer raak en deelde hij een assist uit. Hij heroverde zonder veel problemen zijn basisplaats in het elftal. Behalve die match tegen City en de verloren halve finale van de beker tegen Porto, maken Porro en Sporting een relatief goed seizoen door.

Tegen City zal hij het ongelijk van de Citizens willen bewijzen. Sporting zal de aankoopoptie lichten, en dus zal hij nooit voor zijn huidige werkgever spelen. Hij zal wellicht iets meer vrijheid krijgen, vermits City hoogstwaarschijnlijk minder druk zal zetten dan gewoonlijk. Een uitgelezen kans voor Porro.

Het programma van de achtste finales op woensdag 9 maart:

Volg de achtste finales van de Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top