Luis Díaz voelt zich als een vis in het water bij Liverpool

Sport | Hij streek amper een maand geleden neer bij Liverpool, maar Luis Díaz is nu al een sensatie op het veld en in de kleedkamer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Liverpool deed een gouden zaak door de linkervleugelspeler over te nemen van FC Porto in de afgelopen wintermercato. De Colombiaan presteerde er niet verkeerd: in zijn eerste seizoen in Portugal in 2019 scoorde hij 14 keer en deelde hij zeven beslissende passes uit in vijftig wedstrijden. Toen The Reds hun zinnen hadden gezet op Díaz, ging het snel.

Diaz-Klopp, een functionerend duo

De winger had nog geen dertig dagen nodig om uit te blinken in het shirt van Liverpool en zich in de gratie van coach Jürgen Klopp te spelen. Van meet af aan was Klopp verkocht: “Zijn prestatie was een verrassing voor mij. Maar hij deed niet veel anders op training. Hij heeft onze wedstrijden gezien en we hebben hem veel wedstrijdsituaties getoond, maar in plaats van hem te overladen met informatie, lieten we hem gewoon voetballen. Hij leverde een uitstekende prestatie af, met enkele geweldige momenten.”

Tussen de twee bloeit een love story. De affectie van de Duitse oefenmeester vertaalt zich in het vertrouwen dat hij hem geeft op het veld en enkele motiverende gebaren langs de zijlijn. Een vriendschappelijke accolade, gedol en veel speelminuten: zo wint Jürgen Klopp zijn nieuwe rekruut voor zich. De jonge Colombiaan vierde zijn eerste titel met The Reds in goed gezelschap. Het onafscheidelijke duo vierde de titel zij aan zij op Wembley. Met recht en reden: wereldkampioen Chelsea versla je niet elke dag.

Luis Díaz heeft geen acclimatisatieperiode nodig. Zijn avontuur bij Liverpool is nog maar pas begonnen. Liverpool speelt dit weekend op Brighton; een nieuwe kans voor Luis Díaz om te schitteren.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top