Geeft Mo Salah zijn criticasters lik op stuk tegen Inter Milaan?

Sport | Morgen neemt Inter Milaan het op tegen Liverpool tijdens de achtste finales van de Champions League. The Reds verdedigen een 2-0-voorsprong en lijken in een zetel te kunnen gaan voetballen. Op de koop toe staat ene Mohamed Salah op scherp. Hij is teleurgesteld in de resultaten van de Ballon d’Or en wil zijn criticasters lik op stuk geven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Liverpool doet wat het moet doen en dat is wedstrijden winnen. Nadat The Reds eind februari de League Cup wonnen ten koste van Chelsea vinden steeds meer analisten dat Jürgen Klopp en zijn manschappen dit jaar voor de quadruple moeten gaan, dat wil zeggen dat The Reds dit seizoen vier trofeeën kunnen winnen: de landstitel, de FA Cup, de League Cup (al gewonnen) en de Champions League.

Op een eventuele landstitel is het nog even wachten en de volgende horde in de FA Cup wordt pas over enkele weken genomen. De voorbereidingen voor de kwartfinale van de Champions League kunnen echter wel al getroffen worden want Liverpool legde enkele weken geleden Inter Milaan over de knie (0-2) en dat op Italiaanse bodem. De Italianen nemen deze week het vliegtuig richting het Verenigd Koninkrijk en houden beter één man extra goed in de gaten, Mo Salah. Hij wil immers aan de wereld bewijzen dat hij schromelijk onderschat wordt door enkele van zijn collega-voetballers.

Salah geshockeerd

Die onderschatting kwam eind 2021 aan het licht tijdens de uitreiking van de 65e Ballon d’Or waar Lionel Messi - wie anders - mee aan de haal ging. Kenners en critici hadden Mo Salah getipt als één van de kanshebbers op de prestigieuze voetbaltrofee maar de Egyptenaar strandde tot ieders en zijn eigen grote verbazing slechts op de achtste plaats.

Die verbazing was echt zeer groot bij Mohamed Salah. Dat blijkt tenminste uit een interview met de man tijdens een Egyptisch televisieprogramma. “Ik vond de resultaten van de Ballon d’Or verbazingwekkend”, klonk het. “Ik weet niet waar de stemgerechtigden hun keuzes op hebben gebaseerd maar ik was wel verrast. Eerlijk gezegd was ik zelfs in shock”, klonk het bij Salah.

Als we Salahs cijfers erbij nemen begrijpen we de reactie van de Egyptenaar maar al te goed. Salah vond dit seizoen 19 keer de weg naar de netten en dat in 24 Premier League-wedstrijden. In de Champions League wist hij dit seizoen zelfs al acht keer te scoren en dat over zeven partijen. Salah doet het dit jaar dus beter dan zijn indrukwekkende seizoen van vorig jaar waarin hij 22 Premier League-doelpunten maakte in 37 wedstrijden en ‘slechts’ 6 doelpunten in 10 Champions League-wedstrijden.

Extra kans voor Salah

Salah kan deze week zijn statistieken in de Champions League nog verder opkrikken want Liverpool hoeft slechts zijn 2-0-voorsprong uit de heenwedstrijd te verdedigen. Dat wil zeggen dat de Italianen het Engelse slot zullen proberen forceren, wat dan weer in de kaart speelt van de pijlsnelle Salah die op de counter al heel wat goals heeft gemaakt in zijn carrière.

Hopelijk laat Mo Salah niets aan het toeval over want aan de overkant van het veld zal zijn concurrent Edin Džeko er alles aan doen om te stunten tegen Liverpool. Džeko heeft een verleden in Engeland en heeft in veertien wedstrijden tegen Liverpool al vijf keer weten te scoren. Als zijn vizier opnieuw op scherp staat, kan dat voor problemen zorgen bij The Reds die de quadrupledie vast en zeker in hun achterhoofd hebben

De terugwedstrijd van de achtste finales tussen Liverpool en Internazionale is als Proximus TV-klant op dinsdag 8 maart vanaf 21u rechtstreeks en gratis te volgen op de zender Pickx Live op tv of via de Pickx-app.

Fan van de UEFA Champions League? Speel dan ook mee met de Pickx Prono! Voorspel de wedstrijdenuitslagen en maak elke speeldag kans op een PlayStation 5 Digital Edition!

Het programma van de achtste finales in de UEFA Champions League:

Dinsdag 8 maart

Woensdag 9 maart

Volg de achtste finales van de Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top