'Cinema Canvas' schotelt je het beste van de Vlaamse filmwereld voor

Films | Fans van de betere Vlaamse film krijgen deze week al heel wat voorgeschoteld met het Filmfestival van Oostende en de daarbijhorende uitreiking van de Ensors, maar er is meer. Op Canvas is namelijk de hele week het praatprogramma ‘Cinema Canvas’ te zien, gepresenteerd door Michaël Pas, die bijgestaan wordt door filmkenner Anke Brouwers en reporter Eva Kamanda.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de eerste vier afleveringen, van dinsdag tot en met vrijdag, ontvangt Michaël Pas telkens een gast om te praten over de Vlaamse film- en televisie-industrie, recente releases, projecten die eraan zitten te komen en andere gelinkte thema’s. Anke Brouwers neemt het voorbije en aankomende filmjaar onder de loep en Eva Kamanda gaat in elke aflevering langs bij iemand die met een speciale rol wordt vermeld in een eindgeneriek van een film of serie. Op zaterdag 12 maart staat de uitzending dan weer helemaal in het teken van – hoe kan het ook anders – de uitreiking van de Ensors.

Op het programma

In de eerste aflevering ontvangt Michaël Pas de acteur, scenarist en regisseur Jeroen Perceval, die met zijn regiedebuut ‘Dealer’ de te kloppen genomineerde is voor de Ensors. Hij wist maar liefst 14 nominaties in de wacht te slepen, een record voor de awardshow. Daarnaast horen we onder andere van gastheer van het FFO Koen De Bouw en documentairemaker Eva Küpper (‘Dark Rider’).

In de tweede aflevering komt acteur Geert Van Rampelberg langs. Hij is genomineerd voor een Ensor voor zijn rol in de Vlaams-Nederlandse coproductie ‘Red Light’. Ook scenariste Sanne Nuyens (‘De twaalf’, ‘Beau Séjour 2’) en animator/tekenaar Britt Raes komen aan bod.

In de derde aflevering staat Nabil Mallat centraal, de hoofdrolspeler van het eveneens vaak genomineerde ‘Cool Abdoul’. Hij speelde het levensverhaal van bokser Ismaïl Abdoul na. Naast hem komen broers Andrew en Michael Van Ostade, de makers van ‘De Gebroeders Schimm’ en Teodora Ana Mihai van het genomineerde ‘La Civil’ aan bod.

In de vierde en laatste gewone aflevering is het aan regisseur Cecilia Verheyden, die kans maakt op de Ensor voor Beste Film met ‘Ferry’, de spin-off van ‘Undercover’. We krijgen ook een blik achter de schermen van documentaire ‘ALL-IN’ met maker Volkan Üce en acteur Jan Bijvoet geeft tekst en uitleg bij de film ‘Borgman’.

Vlaamse topfilms

Natuurlijk zou een programma over film niet veel waard zijn als er geen films van eigen bodem vertoond werden. Na de uitzending van ‘Cinema Canvas’ is telkens een pareltje van eigen bodem te bewonderen op de zender. Denk aan ‘Home’ van Fien Troch, ‘The Barefoot Emperor’ met Peter Van den Begin, de Nederlandse coproductie ‘Borgman’ met Jan Bijvoet, ‘Ghost Tropic’ van Bas Devos, de televisiepremière van ‘Cargo’ van Gilles Coulier en meer.

Bekijk ‘Cinema Canvas’ van dinsdag tot en met zaterdag om 22u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top