Federico Gatti, klasse van eigen bodem bij Juventus

Serie A | Tijdens een bewogen transferperiode heeft Juventus een nieuw toptalent aan zich gebonden. Hij luistert naar de naam Federico Gatti en zou deze zomer in Turijn moeten neerstrijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Juve zit in een positieve flow. De Italiaanse topclub rijgt de goede resultaten aaneen en kan het zich zelfs veroorloven om jonge Italiaanse talenten aan te trekken. Het bewijs: de aankoop van een speler uit de Serie B, een zekere Federico Gatti. De club wil met recht en reden een verjonging doorvoeren, maar wie is nu die jonge Gatti?

In een mum van tijd van de Serie D naar A

De rijzige Gatti, 1 meter 90 groot, maakt een veelbelovend debuut in de Promozione in 2015. Hij versterkt er de defensieve as. Het daaropvolgende seizoen speelde hij een klasse hoger in de Eccellenza wanneer hij tot beste speler van het seizoen verkozen wordt. Al snel versierde hij een profcontract in de Serie D, bij Verbania. Hij is dan twintig en gebeten door de voetbalmicrobe. Als hij niet met voetbal bezig is, ontfermt hij zich over zijn gezin of is hij aan de slag als metselaar op bouwwerven.

Vorig jaar streek hij neer bij Frosinone in de Serie B. Zijn trainer was wereldkampioen Fabio Grosso. Gatti nam zijn ploeg al snel op sleeptouw en leidde Frosinone naar succes. Zijn sportief directeur, Angelozzi, vergeleek hem met illustere namen: “Hij is van het allooi Giorgio Chiellini: solide en doelgericht, en hij excelleert met de bal aan de voet zoals Leonardo Bonucci.”

Deze wintermercato was een droom voor de jonge Italiaan: hij tekende bij Juventus, waar zijn nieuw avontuur deze zomer zal starten.

Juventus mikt dezer dagen op jong bloed en ‘made in Italy’. Gatti heeft nog alles te bewijzen op het hoogste niveau, en moet het seizoen nog uitdoen bij Frosinone. Zijn verantwoordelijkheidszin en doorzettingsvermogen komen handig van pas om het vertrouwen van de Oude Dame te winnen.

Het programma van de 29ste speeldag in de Serie A op Eleven Sports:

Zaterdag 12 maart

Zondag 13 maart

Volg het beste uit de Serie A op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top