Dit zijn de broers Duffer: het duo achter 'Stranger Things'

Films | Een oud Afrikaans gezegde luidt "alleen ga je sneller, samen kom je verder". Sommige filmmakers hebben dat begrepen en hebben in de loop van hun carrière een aantal krachtige duo's gevormd. Proximus Pickx stelt ze aan je voor, te beginnen met de broers Duffer, die de hitserie 'Strangers Things' maakten. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De tweeling Matt en Ross Duffer is zonder twijfel een van de invloedrijkste duo's in de popcultuur. De broers zijn al van jongs af aan gepassioneerd door film en maakten er thuis al een paar met een camera die ze van hun ouders gekregen. Ze gingen naar het Dodge College of Film and Media Arts, waar ze samen afstudeerden met een diploma in film. 

De Duffer Brothers, zoals ze al snel werden genoemd, schreven en regisseerden een paar kortfilms. De eerste keer dat ze echt werden opgemerkt was met het script voor de horrorfilm 'Hidden', dat werd gekocht door Warner Bros. Matt en Ross kregen de kans om dit post-apocalyptische plot, dat in 2015 werd uitgebracht, te regisseren. Daarna stortte het tweetal zich op tv-series met 'Wayward Pines' voor Fox. 

Met hun ervaring op het kleine scherm op zak, presenteerde de tweeling hun idee voor 'Stranger Things' aan de producenten. Het duurde niet lang voordat Netflix zich ermee ging moeien en de serie kocht. Het plot was dan ook veelbelovend, met een sfeer die geïnspireerd is door de jaren 80, maar ook door Steven Spielberg, Stephen King en George Lucas. 

De rest is geschiedenis. 'Strangers Things' kwam uit in 2016 en de avonturen van Eleven, haar paranormale krachten en de Upside Down World waren een onmiddellijk en wereldwijd succes. Ondertussen heeft de show enorm veel fans die telkens reikhalzend uitkijken naar het vervolg.

Van 'Stranger Things' tot 'The Talisman'

Netflix zag meteen het potentieel van de gebroeders Duffer en tekende hen in de jaren daarna voor andere producties. Een daarvan is niets minder dan een filmbewerking van Stephen Kings boek 'The Talisman'. Het verhaal gaat over Jack, een 12-jarige, en zijn stervende moeder, die zijn verhuisd om aan pesterijen te ontsnappen. Jack is vastbesloten alles te doen om zijn moeder te redden, en de enige remedie lijkt een mysterieuze talisman te zijn, opgesloten in een andere wereld die even magisch als gevaarlijk is.

Aan dit project zouden de gebroeders Duffer samen moeten werken Steven Spielberg, een van hun grote inspiratiebronnen. Het is nog niet bekend wanneer 'The Talisman' het daglicht zal zien, maar het wordt zeker een aanrader! 

Ontdek ‘Stranger Things’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top