Proximus ePro League: Zulte Waregem stijgt naar tweede plaats

Door Proximus

Deel dit nieuws

De tiende speeldag van de Proximus ePro League liep woensdagnamiddag ten einde. Zulte Waregem legde Seraing over de knie en veroverde zo de tweede plaats. KRC Genk Esports staat nog steeds aan de leiding, met een voorsprong van twee punten.

De dag begon met een kleine verrassing, in de vorm van een gelijkspel tussen Mechelen en Cercle Brugge. Een goede wedstrijd van Miran, nog steeds onderaan het klassement, maar ook van Lars Depoorter, die zijn voorlopige kwalificatieplaats behoudt. Ook de tweede wedstrijd van de dag eindigde op een gelijkspel, deze keer wel met doelpunten, tussen KAA Gent en Standard Luik (3-3).

KAA Gent profiteert van zijn inhaalwedstrijden om weer op te klimmen in het klassement. Voorlopig staat de club op de vijfde plaats, maar het is moeilijk te zien hoe Emino Mercy de play-offs niet zou kunnen halen, gezien zijn niveau van de laatste weken. Het KRC Genk van Gilles Bernard won van KV Kortrijk met twee doelpunten tegen één en behoudt zo zijn eerste plaats in de competitie.

Club Brugge verloor deze week één plaats in de algemene rangschikking, na een 1-1 gelijkspel tegen Royal Antwerp. De afstraffing van de week werd uitgedeel door Renzo (Zulte Waregem) aan Kevin Lenglet van RFC Seraing. De wedstrijd eindigde op 6-0, waardoor Renzo nu op de tweede trede van het podium staat.

De speeldag kwam ten einde met een 2-2 gelijkspel tussen Beerschot tegen Charleroi, en een 2-1 nederlaag van Optimum (Union Saint-Gilloise) tegen het KAS Eupen van Uliks. Een van de debutanten van de competitie blijft bovenaan de ranglijst staan, na een zeer goede eerste seizoenshelft.

Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt, vonden er deze week geen grote veranderingen in het klassement plaats. Maar hou volgende week zeker de elfde speeldag van de competitie in het oog, want de middenmoot van het klassement is spannender dan ooit. Zoals gewoonlijk vind je alle informatie over de competitie op Proximus Esports!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top