Kunnen de Bucks een tweede kampioenstitel op rij winnen?

Sport | Het reguliere NBA-seizoen loopt stilaan op een einde en de play-offs zijn in zicht. Een ideaal moment om een stand van zaken op te maken voor Milwaukee Bucks, de titelverdedigers die maar al te graag een back-to-back zouden realiseren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Over iets meer dan een maand gaan de play-offs van start in de NBA, dus de ploegen zetten de laatste stappen om een plekje in die titelstrijd te bemachtigen. In het Oosten wordt nog een hevige strijd gevoerd, maar van alle kanshebbers blijven de Bucks uit Milwaukee toch de topfavoriet op zichzelf op te volgen. De ploeg uit Wisconsin heeft zijn zinnen gezet op een tweede kampioenstitel op rij.

Giannis lost het op

Sinds het vorige seizoen is er amper iets veranderd in de rangen van de titelhouder, met als uitzondering het vertrek van P.J. Tucker. De big three met Giannis Antetokounmpo, Jrue Holiday en Khris Middleton staat nog stevig in de schoenen, zeker met steun van Bobby Portis of Serge Ibaka, die pas is aangeworven.

Ultieme sterkhouder van de ploeg is en blijft Giannis Antetokounmpo, die zichzelf dit seizoen weer eens overtreft. Zijn statistieken spreken voor zich: gemiddeld 29,4 punten, 11,3 rebounds, 6 passes, een interceptie en 1,4 counters per wedstrijd. Rechtstreekse tegenstanders zoals Joel Embiid, Karl-Anthony Towns en Anthony Davis bijten in het stof. De Greek Freak nuanceert zijn eigen prestaties in afwachting van de finale, maar toch is niemand momenteel zo dominant als de tweevoudige MVP.

Het vraagteken bij Lopez

Het vertrek van P.J. Tucker naar Miami – een rechtstreekse concurrent voor de Bucks – blijft toch een pijnpunt dit seizoen. Tucker is een sterke verdediger die belangrijk was in de weg naar de titel vorig jaar. Mike Budenholzer moet het ook sinds het begin van het seizoen stellen zonder spelverdeler Brook Lopez, die geblesseerd is aan zijn rug. Of hij terug op het parket zal staan in de play-offs, blijft voorlopig een groot vraagteken.

Komt daar nog eens bij dat de concurrentie te duchten is. De Bulls zijn aan een wederopstanding bezig dit jaar, het duo Embiid – Harden staat sterker dan ooit in Philadelphia en Miami is zoals steeds een sterke en evenwichtige ploeg. In het Westen dingen de verliezende finalisten van de Suns weer mee, maar ook de Warriors leven dit seizoen weer helemaal op. De Bucks mogen de back-to-back-titelwinst nog niet op hun palmares schrijven, want Giannis en de zijnen hebben nog een lange weg af te leggen.

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het NBA-programma van komend weekend op Eleven Sports:

Zaterdag 5 maart

  • Chicago Bulls – Milwaukee Bucks om 1u30 op Eleven Sports 2
  • Dallas Mavericks – Sacramento Kings om 23u op Eleven Sports 2

Zondag 6 maart

  • Milwaukee Bucks – Phoenix Suns om 21u op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top