PSG zet alles op alles om sterspeler Kylian Mbappé aan boord te houden

UEFA Champions League |

In de transfersoap rond Kylian Mbappé -na dit seizoen einde contract- is het laatste woord nog niet gezegd. PSG deed de Franse international een hallucinant bod om hem alsnog te overtuigen in Parijs te blijven voetballen: Mbappé kan 50 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Een recordbedrag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wekelijks zorgt zijn naam voor voldoende kopij om een heel boek mee te vullen en daar wordt nu weer een hoofdstuk aan toegevoegd. Kylian Mbappé, want over hem gaat het hier, kreeg van zijn club Paris Saint-Germain een nieuw contractvoorstel voorgeschoteld. Volgens de krant Le Parisien zou Mbappé de komende twee jaar een salaris van 50 miljoen euro per jaar ontvangen… netto.

Maar daar blijft het niet bij. De 23-jarige vedette zou daarbovenop een ‘getrouwheidspremie’ op zijn rekening gestort krijgen ter waarde van 100 miljoen euro. In totaal dus een bedrag van 200 miljoen euro om bij te tekenen tot 2024. Hallucinante cijfers, waarmee Mbappé de best betaalde speler ter wereld zou worden. Op die manier hoopt PSG hun vedette uit de handen te houden van Real Madrid, waar hij nadrukkelijk geciteerd wordt als zomertransfer.

Is een nieuwe twist in deze transfersoap echt realiseerbaar? In Parijs geloven ze alvast van wel. Hongerig als hij is naar records en prijzen resten er Mbappé in zijn geboortestad nog enkele mooie uitdagingen. All time topschutter van de club worden bijvoorbeeld. “Ik sta nu op gelijke hoogte van Ibrahimovic, enkel Cavani blijft me nog voor. De beste schutter ooit worden van deze club, dat mag je niet minimaliseren. Maar het belangrijkste blijven de trofeeën”, aldus de aanvaller afgelopen weekend na zijn 156ste doelpunt voor PSG. En dat op amper 23-jarige leeftijd. Indrukwekkend. Daarmee zet de ex-speler van AS Monaco de deur weer op een kier voor een verlengd verblijf in de Ligue 1. Of is hij toch aan zijn laatste maanden in Frankrijk bezig? De discussie zal nog wel even verder gezet worden.

Volg de achtste finales van de UEFA Champions League, waaronder het duel tussen Real Madrid en PSG van aanstaande woensdag 9 maart vanaf 21u integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top