Ilias Sebaoui: licht in de duisternis bij Beerschot

Sport |

Bij aanvang van dit seizoen was er nergens sprake van de naam Ilias Sebaoui, maar kijk: sinds hij na de winterstop in de ploeg kwam, is het jonge Belgische talent zowat het enige lichtpuntje bij rode lantaarn Beerschot.

Door Pickx

Deel dit nieuws

20 jaar is hij toch al en pas onlangs mocht hij een profcontract (tot 2025) tekenen bij Beerschot, de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Maar dat laat Ilias Sebaoui niet aan zijn hart komen. Integendeel, sinds hij een basisstek te pakken heeft in het A-elftal van Beerschot, laat hij zich wekelijks opmerken. In de 6 wedstrijden die hij na de winterstop mocht opdraven, was hij goed voor 3 doelpunten. Als aanvallende middenvelder in een ploeg die -om het zacht uit te drukken- niet vlot draait, zijn dat meer dan behoorlijke statistieken. Bij de rode lantaarn verdringt hij zo zelfs grote vedette en rechtstreekse concurrent Raphael Holzhauser stilaan naar de bank.

Een straffe prestatie als je bedenkt dat Sebaoui -opgepast: niet te verwarren met zijn (bijna) naamgenoot Ilias Sebtaoui, doelman bij de U21 van Anderlecht- bij aanvang van dit seizoen nergens te bespeuren viel in de voorbeschouwingen of zelfs geen shirtnummer kreeg toebedeeld bij de A-kern van Beerschot. Op zijn 19de (in oktober werd hij 20) zag het ernaar uit dat de jonge Belg met Marokkaanse roots weer maar eens een jaartje bij de beloften moest volmaken, ondanks een zomerstage met de grote jongens. Doordat Beerschot compleet zijn start miste en ook na de trainerswissel Peter Maes - Javier Torrente op de sukkel bleef, kwamen er echter mogelijkheden.

Lefgozertje

Torrente haalde Sebaoui bij de A-kern en gunde hem zijn eerste speelminuten op 27 oktober 2021 in de slotfase van het bekerduel tegen Francs Borains (4-0). Ook in de volgende ronde van de beker, tegen Standard, mocht de technisch verfijnde middenvelder een halfuurtje opdraven. “Ilias is technisch onderlegd en heeft een goede actie in huis”, vertelde Marc Noé, jeugdcoördinator bij Beerschot, op de clubwebsite. “Hij heeft dit seizoen heel hard ingezet op kracht- en conditiewerk en kon ook zijn statistieken stevig optrekken bij de beloften. Daardoor is hij een completere voetballer geworden.”

Maar het is pas sinds ook Torrente doorgestuurd werd en de Mannekes door T2 Greg Vanderidt geleid worden, dat Sebaoui voluit zijn kans krijgt. In de voorbije vier wedstrijden (Kortrijk, Cercle, Charleroi, Standard) verscheen hij telkens aan de aftrap. Door zijn vista, techniek en branie geeft hij het bijna levenloze Beerschot toch nog wat glans. En de fans hebben zo toch iets om zich aan op te trekken: een jonge Antwerpenaar uit de eigen jeugdopleiding die het goed doet.

Dat Sebaoui een lefgozertje is, ook naast het veld, bewees hij vorig jaar trouwens al -nog voor zijn doorbraak als profvoetballer- door via sociale media in de clinch te gaan met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Het werd even een dingetje en uiteindelijk verplichtte Beerschot Sebaoui zijn excuses aan te bieden aan de politicus. Gelukkig kan Sebaoui dat felle karakter ook kwijt op het veld. Zoals hij op 29 januari na een invalbeurt tegen Zulte Waregem meteen strafschop opeiste en binnen knalde: dat verraadt klasse. Toont hij die ook dit weekend in de altijd beladen stadsderby tegen Antwerp?

Volg de Jupiler Pro League, met onder meer de wedstrijd tussen Antwerp en Beerschot op zondag 6 maart vanaf 13u, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx. 

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top