ESL Benelux Proximus Championship: eClub Brugge en ex-Eversio winnen eerste ronde

Door Proximus

Deel dit nieuws

Ex-Eversio ging maandagavond goed van start, in het nieuwe seizoen van het ESL Benelux Proximus Championship. Het team klopte Join The Force na twee maps, terwijl eClub Brugge zijn wedstrijd tegen Belgian Koalas won in de tweede wedstrijd van de avond.

Het ESL Benelux Proximus Championship, de officiële competitie van onze regio, begon maandagavond met de groepsfase. Gedurende één maand zullen de zes teams die zich voor het circuit hebben gekwalificeerd, het tegen elkaar opnemen in een GSL-groepsformat, waarbij elk team twee overwinningen moet behalen om zich voor de eindronde te kwalificeren.

Een taak die ex-Eversio ter harte nam, toen het team begon aan de eerste wedstrijd van de avond. Tegen Join The Force toonde de ongelukkige finalist van het vorige seizoen weinig of geen zwakte. Overpass eindigde na eem dominante partij van 16-8, ondanks goede tegenstand van het JTF-roster.

Vertigo eindigde op dezelfde score. Join The Force kwam echter veel zwakker voor de dag op deze map. Het team zal zich volgende week moeten herpakken, wanneer de wedstrijd tegen de verliezer van het duel tussen LowLandLions en Sector One op het programma staat. Een nieuwe nederlaag zou het einde betekenen van de ploeg in de competitie.

Belgian Koalas verbazen, ondanks de nederlaag

Titelverdediger eClub Brugge kende een goede start, hoewel het team drie maps nodig had om de wedstrijd te beëindigen. Gebaseerd op de eerste map, leek het dat de Belgian Koalas geen schijn van kans hadden tegen de taaie ploeg uit Brugge. Na een 16-5 nederlaag op Mirage verraste de mix door Ancient te winnen, een kaart waarop het Brugse team zich doorgaans zeer goed thuis lijkt te voelen.

De laatste ronde van de avond werd gespeeld op Inferno. De spannendste map van de wedstrijd, vooral dankzij de uitstekende prestatie van Joel (Belgian Koalas), die tijdens de Bo3 alleen maar sterker werd. Desondanks konden de spelers van eClub Brugge hun titel van huidig kampioen uiteindelijk eer aandoen, door met 16-11 te winnen.

De ploeg staat nu bovenaan in zijn groep, en heeft nog één overwinning nodig om de kwalificatie veilig te stellen. De Belgian Koalas hebben daarentegen geen ruimte voor fouten.

Tot volgende maandag om 18u op Proximus Esports, wanneer de tweede reeks wedstrijden van start gaat!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top