LCS: TSM, het team van $5 miljoen dat laatste staat in de competitie

Nieuws | TSM, dat momenteel meedoet aan de LCS Spring Split, krijgt veel aandacht van Amerikaanse fans. De organisatie ligt al enkele weken onder vuur en staat nu op de laatste plaats in het algemeen klassement. Kritiek die TSM Reginald, de CEO van het bedrijf, niet onberoerd liet.

Door Proximus

Deel dit nieuws

TSM zit vast in een negatieve spiraal. Enkele maanden geleden kondigde Riot Games een onderzoek aan over Andy “Reginald” Dinh, CEO van de organisatie, die door verschillende voormalige collega’s werd beschuldigd van pesterijen. Maar sinds vorige week wordt niet het beheer van TSM in vraag gesteld, maar wel de slechte resultaten in de LCS, de topcompetitie van League of Legends in Noord-Amerika.

Om het volledige verhaal te begrijpen, moeten we een paar maanden terug. Na een 2021 dat gekenmerkt werd door zwakke resultaten, begon de organisatie aan de mercato met een duidelijk doel voor ogen: een op de toekomst gericht roster samenstellen, met de skills om de slechte resultaten snel uit te wissen. Ter herinnering: TSM, een legendarische organisatie van het ecosysteem, heeft zich niet voor de Worlds gekwalificeerd.

Een moeilijkere heropbouw dan verwacht

Met alleen nog toplaner Huni en jungler Spica in het roster, probeerde TSM het roster rond deze twee spelers te bouwen. Daarom werden Edward “Tactical” Ra en twee jonge Chinese spelers, Zhu “Keaiduo” Xiong en Wei “Shenyi” Zi-Jie, gerekruteerd.

Maar het lijkt erop dat deze veranderingen niet het gewenste effect hadden. Aan het begin van de tweede ronde van wedstrijden dit weekend, verzamelde de ploeg tot nu toe slechts één povere overwinning en acht nederlagen. De opties van TSM voor het einde van het seizoen zijn enorm beperkt. Er werden al verschillende vervangingen doorgevoerd, zowel in de coachingstaf als binnen het team zelf, zonder succes.

Deze slechte prestaties zorgden voor een golf van klachten uit de community. Daarop reageerde Leena Xu, de voormalige voorzitter van de organisatie. Volgens haar wilden zij en voormalig TSM General Manager Parth Naidu beiden Jensen, Doublelift en Vulcan aanwerven, om het roster te vervolledigen. Die hypothese werd snel aan de kant geschoven, omdat de kosten blijkbaar niet de moeite waard waren.

Maar volgens de laatste verklaringen van Reginald betekent dat niet dat de bouw van het roster goedkoop uitviel. Volgens zijn recentste berichten op Reddit zou er op drie jaar tijd ongeveer 5 miljoen euro uitgegeven zijn om het huidige team op te bouwen. Naar het schijnt werden bijna 20 spelers uitgenodigd in Noord-Amerika, om deel te nemen aan testsessies.

Dat is veel geld voor een roster met zulke teleurstellende resultaten. TSM heeft nu nog maar negen wedstrijden om te proberen een plaats in de play-offs van de Spring Split te bemachtigen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top