Vrenz Bleijenbergh komt een stap dichter bij de NBA met Chicago

Sport | Terwijl Chicago dit seizoen weer in de lift zit, mede dankzij een MVP-sized DeMar DeRozan, verwelkomt de franchise een nieuwe Belg in zijn toch al sterke basketbalcontingent: Vrenz Bleijenbergh.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Emma Meesseman, Julie Allemand en Ann Wauters, die actief zijn bij de Chicago Sky, zullen een nieuwe Belg kunnen verwelkomen die ook net naar de stad verhuisd is: Vrenz Bleijenbergh. De 21-jarige Antwerpenaar heeft tot het einde van het seizoen getekend bij de Windy City Bulls in de G-League. De speler is dus weer een stap dichter bij zijn droom van de NBA. 

Chaotisch seizoen

Aan het einde van vorig seizoen kondigde Bleijenbergh aan dat hij Antwerpen zou verlaten om zijn geluk te beproeven in de NBA Draft. De vleugelspeler had voor het grote evenement de rondes langs de franchises gemaakt en veel waarnemers verwachtten dat hij in de tweede ronde zou worden geselecteerd. Maar alles ging niet zoals gepland en onze landgenoot bleef aan de kant staan. 

Terug in Europa tekende hij een meerjarig contract bij de Spaanse club Betis Sevilla. Maar ook daar liep het avontuur spaak. In het slechtste team van de Liga ACB slaagde Bleijenbergh er nooit in zich op te dringen. Erger nog, de nieuwe coach maakte duidelijk dat er niet op hem gerekend kon worden. Begin februari zetten de Spaanse club en de jonge Belgische international een punt achter hun samenwerking.

Unieke kans

Vanaf dat moment leek Bleijenbergh verschillende opties te hebben voor het vervolg van zijn carrière, waaronder de G-League, het voorportaal van de NBA. En het is inderdaad aan de overkant van de Atlantische Oceaan dat de Antwerpenaar de rest van het seizoen zal doorbrengen. Een paar dagen geleden kondigde hij op zijn sociale media aan dat hij tekende bij de Windy City Bulls

Het is dus nog niet de NBA voor de Belg, maar hij zet wel stappen in de goede richting. De international zal kunnen leren van de besten en, als hij op niveau blijkt te zijn, zich misschien tijdens het seizoen aansluiten bij de Chicago Bulls. Na Manu Lecomte, Retin Obasohan, Michael Gilmore en Patrick Mutombo zal Vrenz Bleijenbergh de vijfde Belg zijn die in de G-League speelt. Maar zijn doel blijft om de eerste in België geboren speler te worden die in de NBA speelt.

Volg de NBA het hele seizoen op de Eleven Sports-zenders, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.
 
Het NBA-schema van dit weekend op Eleven Sports:

Zaterdag 5 maart

  • Chicago Bulls - Milwaukee Bucks (1u30 op Eleven Sports 2)
  • Dallas Mavericks - Sacramento Kings (23u op Eleven Sports 2)
Zondag 6 maart 
  • Milwaukee Bucks - Phoenix Suns (21u op Eleven Sports 2)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top