Pedri is nu al de gedoodverfde opvolger van Iniesta

Sport | FC Barcelona is de laatste weken goed op dreef. Tijdens de demonstatie tegen Athlétic Bilbao van afgelopen weekend konden de Catalanen weer rekenen op een uitmuntende Pedri, die nog maar eens zijn talent toonde. De piepjonge middenvelder kreeg achteraf de nodige lof toegezwaaid.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het talent van Pedri is niet nieuw. Het blijft echter uitzonderlijk om een 19-jarige week na week op hetzelfde niveau te zien evolueren. De middenvelder is technisch bijzonder sterk en tegen Athletic Bilbao (4-0) pakte hij uit met een weergaloze prestatie. Pedri was alomtegenwoordig, zijn passing was bijzonder nauwkeurig en altijd op de juiste snelheid. Bovendien zorgde hij met een geniale bal tussen de benen van Mikel Balenziaga voor dé actie van de wedstrijd. Die actie ging alvast de wereld rond en Pedri doet de fans mijmeren over de gouden jaren met Andrés Iniesta, Xavi Hernandez en Lionel Messi.

“De beste voetballer ter wereld"

Coach Xavi, die deel uitmaakte van het laatste Dream Team van FC Barcelona, kan de prestaties van zijn protégé het best analyseren. "Het is geweldig om hem te zien spelen. Hij doet me vaak denken Andrés Iniesta. Er is geen enkele andere speler zoals hem. Als we het puur over talent hebben, dan is Pedri de beste voetballer ter wereld. Hij heeft een geweldig inzicht en als hij de bal aanraakt, doet hij er altijd iets goed mee. Met zijn talent kan hij zich uit elke situatie voetballen."

Het is uiteraard een stevige vergelijking, want Iniesta is één van de beste spelers die ooit voor Barça heeft gespeeld. Maar er valt wat te zeggen over de vergelijking, want beiden hebben inzake speelstijl veel gelijkenissen. “Gelukkig heb ik samen kunnen spelen met spelers van dergelijk niveau, maar Pedri is de speler die je het meest met hem kan vergelijken. Het is een ongelooflijke speler en het is geweldig om met dit soort spelers te mogen voetballen”, strooide Dani Alves alvast met de nodige lof.

Pedri is onmisbaar voor FC Barcelona én Spanje. Vorig jaar speelde hij het EK, de Olympische Spelen, het EK U21 en hij kwam uit op meer dan 70 wedstrijden in één seizoen. Het talent is nog altijd maar 19 jaar en kan alleen nog maar beter worden. Als hij gespaard blijft van blessures, kan hij weer voor gouden jaren zorgen in Camp Nou.

Volg La Liga het hele seizoen lang, met onder meer Elche-FC Barcelona van komende zondag om 16u15, via de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top