Kan Mechelen bevestigen tegen de Nederlandse teams?

Basketbal | De BNXT League gaat de tweede fase in met wedstrijden tegen Nederlandse ploegen. De beste teams van de twee kampioenschappen strijden in de Elite Gold-groep waar Mechelen actief is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Achter het onaantastbare Oostende nestelde Mechelen zich op de tweede plaats in de eerste fase van de BNXT League in België. Dat is een knappe prestatie voor een ploeg waar er veel veranderingen werden doorgevoerd voor de start van het seizoen. Maar met 13 overwinningen in 18 wedstrijden vonden de Maneblussers meteen een goede dynamiek om zich te kwalificeren voor de Elite Gold-groep van de tweede fase van de BNXT League.

Een briljante Loubry

Nu al moeten we de coach van deze ploeg, Kristof Michiels, in de schijnwerpers zetten. Hij wist van zijn ploeg immers een zeer goed geheel te maken. Hij scoort dus punten tijdens zijn eerste ervaring als hoofdtrainer, nadat hij voordien assistent-trainer was bij Spirou Charleroi, Leuven en vorig seizoen bij Limburg United. Er kwam dus een nieuwe coach naar Mechelen, net als zeven nieuwe spelers. De mayonaise pakte echter zeer snel en de fans zagen een stevig team dat bovendien aangenaam om volgen was de afgelopen maanden.

Wen Mukubu zorgde voor de nodige ervaring, de Amerikanen Stephens en Alston integreerden zich snel en Mattias Palinckx is ook een grote meerwaarde. Toch moeten we het ook hebben over de al 36-jarige Domien Loubry. Hij is bijzonder goed bezig met gemiddeld 5 assists en 11 punten per wedstrijd. De veteraan schitterde in zijn laatste wedstrijd tegen Aalst, toen hij goed was voor 26 punten. De club uit Mechelen hoopt zich ook te tonen tegen de Nederlandse teams. De eerste tegenstander is Leiden, dat in zijn kampioenschap op een tweede plaats eindigde.

Het BNXT League-programma op Pickx+ Sports 1:

Vrijdag 4 maart

  • Kangoeroes Basket Mechelen - ZZ Leiden (vanaf 19u45)
Volg het beste van de BNXT League via Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Het allerlaatste basketbalnieuws kan je volgen op Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top