Napoli rekent op draaischijf om eerste titel in 32 jaar te behalen

Sport | In de Serie A staat met Napoli-AC Milan een absolute topper op het programma. De twee staan samen aan de leiding met 57 punten en vechten voor de landstitel. Bij de Napolitanen rekenen ze heel erg op hun draaischijf Fabian Ruiz.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als Napoli of AC Milan de landstitel zou winnen, zal er ongetwijfeld een bijzonder groot feest losbarsten. Voor Napoli dateert de laatste Scudetto al van het tijdperk van Diego Armando Maradona. In 1990 won het voor het laatst de landstitel. AC Milan moet ook al een hele poos wachten, al konden zij in 2011 nog een keer de beker in de lucht steken.

Moderne middenvelder

Bij Napoli worden vaak sterkhouders als Kalidou Koulibaly, Lorenzo Insigne en Victor Osimhen geprezen en in België kijken we uiteraard vooral naar de prestaties van Dries Mertens. Maar dé uitblinker is toch Fabian Ruiz. De 25-jarige Spaanse middenvelder, die in 2018 voor 30 miljoen euro werd overgenomen van Real Betis, is aan een zeer sterk seizoen bezig. De sierlijke centrale middenvelder is een moderne middenvelder. Hij zet zeer goed druk, heeft een uitmuntende techniek en hij heeft veel diepgang in zijn spel. Met 6 goals en 3 assists in 22 competitiewedstrijden maakt hij zeer veel indruk.

De Spanjaard geniet in Napels. "Het gaat goed in Napels, zowel met mij persoonlijk als met de ploeg. Ik verbeter elke dag onder Luciano Spalletti. Hij is een bijzondere coach, die geobsedeerd is door het voetbal. Hij denkt er 24/7 aan en heeft een hechte band met elke voetballer. Ik hou ervan om met hem te praten en grappen te maken. Hij weet hoe hij met de groep moet omgaan en we zijn allemaal gelukkig, dat zie je op het veld", vertelde hij aan de Spaanse krant AS.

FC Barcelona & co

Zijn goede prestaties blijven niet onopgemerkt achter. FC Barcelona, Real Madrid en Arsenal werden al genoemd. De kans is groot dat hij komende zomer een volgende stap in zijn carrière gaat zetten, want hij weigert voorlopig zijn in 2023 aflopende contract te verlengen. Napoli zal hem komende zomer dus moeten verkopen als het nog een mooie som wil ontvangen. "Het is leuk om te horen dat deze clubs interesse in mij hebben, dat is zeker. Op dit moment denk ik alleen aan Napoli, ik voel me hier erg op mijn gemak en we staan voor grote uitdagingen. Het idee om in de toekomst terug te keren naar Spanje is altijd aanwezig, want het is mijn thuis", zei de speler over die interesse.

Ruiz hoopt de komende maanden ook bondscoach Luis Enrique te overtuigen van zijn kwaliteiten. Sinds het EK van vorige zomer werd hij niet meer opgeroepen. Er was sprake van een ruzie tussen de twee. “Hij doet het erg goed, maar ik kan maar 25 spelers bellen. Hij werd opgenomen in de voorlopige lijst en hij weet waar hij zich moet verbeteren, de deur staat voor hem open", aldus de coach over de niet-selecties van de middenvelder van Napoli. Ruiz telt tot op heden 15 caps voor Spanje, waarin hij 1 keer wist te scoren en 5 assists uit te delen. Misschien kan hij zich tegen AC Milan nog een keer tonen aan de bondscoach.

Het programma van de 28ste speeldag in de Serie A:

Vrijdag 4 maart

Zaterdag 5 maart
Zondag 6 maart
Volg het hele seizoen het beste van de Serie A, inclusief het duel tussen Napoli en AC Milan deze zondag om 20u45, op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top