LEC: G2 Esports, Fnatic en Misfits volgen Rogue naar play-offs

Nieuws | Fnatic, Misfits en G2 Esports voegden zich zaterdag bij Rogue in de club van teams die aan de Spring Split 2022 play-offs zullen deelnemen. Er blijven nu nog slechts twee plaatsen over, die Team Vitality en EXCEL naar verwachting op de achtste en laatste dag van het reguliere seizoen zullen innemen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De voorlaatste dag van het eerste segment van de Europese League of Legends-competitie (LEC) is tot een einde gekomen. Tijdens de wedstrijden van het weekend behaalden verschillende teams de nodige overwinningen om zich te kwalificeren voor de play-offs, die in maart beginnen.

Met één overwinning achterstand op Rogue, kwam Fnatic ongeslagen uit de voorlaatste week van de competitie. De botlane-formatie Upset/Hylissang versloeg Rogue op vrijdag, en kreeg daarna MAD Lions op de knieën. De Lions lijken ver verwijderd van hun vorm van het vorige seizoen.

© Fnatic

De Spaanse organisatie heeft nu vrijwel geen kans meer op kwalificatie, en moeten hopen op een drievoudige nederlaag van EXCEL of Team Vitality en hetzelfde aantal overwinningen, tijdens de superweek die het reguliere seizoen zal afsluiten. Hetzelfde scenario geldt voor SK Gaming, dat gelijk staat met MAD Lions. Als de Lions zich niet kwalificeren, zou het de eerste keer in de geschiedenis van de competitie zijn dat de titelverdediger niet deelneemt aan de play-offs van het volgende seizoen.

De comeback van Misfits

Om eerlijk te zijn is de kans klein dat dit gebeurt, vooral gezien de wedstrijden die Vitality volgende week speelt. De spelers nemen het op tegen MAD Lions, Astralis en G2 Esports. Die wedstrijden lijken binnen hun bereik te liggen, na de prestaties van dit weekend.

Misfits Gaming voelt zich vandaag ook opgelucht. Dankzij hun overwinning tegen G2, zijn de konijnen nu verzekerd van de voortzetting van hun avontuur in de competitie. Een wedstrijd die werd aangekondigd als de grootste comeback van het seizoen, nadat ze een achterstand van -8025 gold in slechts 15 minuten hadden goedgemaakt.

Het voorlopige klassement van de LEC (week 7)

  1. Rogue (12-3)
  2. Fnatic (11-4)
  3. Misfits Gaming (10-5)
  4. G2 Esports (9-6)
  5. Excel (8-7)
  6. Team Vitality (8-7)
  7. MAD Lions (5-10)
  8. SK Gaming (5-10)
  9. Team BDS (4-11)
  10. Astralis (3-12)

Er blijft nu nog maar één weekend van wedstrijden in het reguliere seizoen over. Voor de gelegenheid heeft Riot Games een superweek in het leven geroepen, om het seizoen in stijl af te sluiten. Dit betekent dat er drie avonden op rij, van vrijdag tot zondagavond, wedstrijden zullen doorgaan, waarna we de volledige cast van gekwalificeerden zullen kennen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top