Duik in de Batman-saga dankzij de VOD-catalogus van Proximus!

Films | Op 2 maart ging 'The Batman' in première in de filmzalen. Deze superheldenfilm met Robert Pattinson in de hoofdrol zal ongetwijfeld fans van het genre weten te verleiden, maar dankzij de VOD-catalogus van Proximus Pickx kan je ook voor een aangename prijs terugblikken naar eerdere films over de geheimzinnige superheld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'The Dark Knight' (2008)

Batman-fans kijken ongetwijfeld met veel weemoed terug naar 2008, toen 'Dark Knight' in de filmzalen verscheen. Deze film met de betreurde Heath Ledger als een magistrale Joker en Christian Bale als Batman legde de lat wel heel hoog voor liefhebbers van het superheldengenre. Dat is op de eerste plaats te danken aan Heath Ledger, die voor zijn rol postuum een Oscar won voor beste bijrol. Het is dan ook niet voor niets dat deze film in 2020 werd gekozen om bewaard te worden in het Nationaal Filmarchief van de Verenigde Staten, een eer die alleen de beste films aller tijden te beurt valt.

In deze superheldenfilm bundelen Bruce Wayne, beter bekend als Batman, James Gordon en de nieuwe procureur Harvey Dent hun krachten. Samen bestrijden ze in Gotham City de chaos die de gevreesde Joker veroorzaakt. Joker heeft immers een erg ziekelijk gevoel voor humor en doet er alles aan om de orde in de stad zo vaak en zo dramatisch mogelijk te verstoren. De slechterik deinst er ook niet voor terug om ook dodelijke slachtoffers te maken...

‘The Dark Knight’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

'Zack Snyder's Justice League' (2021)

Van een heel ander kaliber, maar nog steeds indrukwekkend, is 'Zack Snyder's Justice League'. Voor de volledigheid: het gaat hier over de director's cut van de blockbuster 'Justice League' uit 2017. Regisseur Zack Snyder nam tijdens de productie van de originele film ontslag "om familiale redenen", maar insiders fluisteren dat de creatieve druk van filmverdeler Warner Bros. om de film minder donker te maken hem te veel werd. In zijn plaats werkte regisseur Joss Whedon het superheldenepos af, maar dit was allesbehalve naar de zin van fans van regisseur Snyder. Dankzij een petitie naar Warner Bros. en een crowdfundingactie zag deze versie het daglicht in 2021.

In deze superheldenfilm met Jared Leto, Amber Heard en Henry Cavill is Bruce Wayne vastbesloten om ervoor te zorgen dat de onbaatzuchtige daad van Superman niet voor niets geweest is. Samen werken Batman en Wonder Woman met een team van superhelden om de nieuwe dreiging te weerstaan. De taak blijkt moeilijker dan Bruce zich had voorgesteld. Het is maar de vraag of Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg en The Flash nog op tijd zijn om de planeet te redden van een aanval van catastrofale omvang.

‘Zack Snyder's Justice League’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

'Batman' (1989)

Echte Batman-kenners weten natuurlijk dat de eerste film over de superheld in 1943 uitkwam, maar dat deze productie uitblonk door amateurisme en racistische verwijzingen naar Japanse mensen. De film uit 1966 was een voortzetting van de nogal campy televisiereeks over de superheld, dus kan je 'Batman' uit 1989 beschouwen als de eerste echte serieuze Batman-film. Hoewel 'Batman' nog niet zo donker is als 'The Dark Knight', is de film net zoals zijn opvolger zeker de moeite waard om te kijken vanwege de acteerprestaties van Jack Nicholson, de acteur die de Joker neerzet. Dat de slechterik eigenlijk veel interessanter is gebleken dan de superheld is ook de recensenten destijds niet ontgaan. "In elke scène waarin hij zit, steelt Joker de show", schreef de invloedrijke filmcriticus Leonard Maltin destijds.

In 'Batman' probeert Jack Napier, rechterhand van de machtige maffiabaas Carl Grissom, het politiekorps van Gotham City te infiltreren. Dat lukt niet zoals gepland en uiteindelijk komt het tot een confrontatie tussen de gangster en de politie in een chemische fabriek. Daarbij verschijnt Batman ten tonele en gaan ze de confrontatie aan. Napier wordt geraakt door een kogel en valt in een vat zuur, maar overleeft het ongeluk. Zijn gezicht is echter permanent misvormd, waardoor hij voortdurend lijkt te grijnzen. Door het ongeluk zint de Joker op wraak, onder meer door angst te zaaien in Gotham City.

‘Batman’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Batman Begins (2005)

Deze film uit 2005 kan je beschouwen als een soort van reboot van de Batman-films die Tim Burton en Joel Schumacher in de voorgaande jaren hebben gemaakt.  Ook de manier waarop de personage zijn uitgewerkt, is heel anders dan voorheen. Zo kom je in 'Batman Begins' meer te weten over de verstandhouding tussen Bruce, het alter ego van Batman, en zijn vader. Het resultaat werd in elk geval fel gesmaakt door het publiek en critici. De film werd een van de succesvolste films van 2005.

Deze film begint met de jeugd van de jonge Bruce Wayne. Hij dreigt na het overlijden van zijn ouders bij een schietpartij wraak te nemen en zo op het slechte pad te komen, maar komt tot inkeer dankzij Rachel Dawes, openbaar aanklager van Gotham City. Vervolgens verlaat hij de stad en sluit hij zich aan bij The League of Shadows, een groep ninja's die hem leren hoe hij onoverwinnelijk kan zijn. Wanneer hij ontdekt dat ze Gotham City in het vizier nemen, neemt hij afstand van hen en verzint hij zijn nieuwe alter ego Batman. Onder dat pseudoniem trekt hij ten strijde tegen The League of Shadows.

‘Batman Begins’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

The Dark Knight Rises (2012)

Dat we deze film in de bioscoop konden zien, hebben we te danken aan de broer van regisseur Christopher Nolan en diens scenarist David Goyer. Aanvankelijk had Nolan weinig zin om een sequel te maken op 'The Dark Knight', maar het werk van zijn broer Jonathan en Goyer overtuigde hem om toch te beginnen met de productie. Het resultaat mocht er zijn, mede dankzij het veelvuldig gebruik van peperdure IMAX-camera's waardoor de beeldkwaliteit superieur oogt. Ook in de box-office gooide de film hoge ogen: 'The Dark Knight Rises' staat in de ranglijst van films met de meeste opbrengsten ooit op de zevende plaats.

In dit derde en laatste deel van de 'Dark Knight'-trilogie ziet Bruce Wayne zich genoodzaakt om zijn alter ego van Batman opnieuw te gebruiken. Hij komt te weten dat Bane, een gemaskerde terrorist en voormalig lid van The League of Shadows, een kernfysicus ontvoert. Bane heeft maar één doel voor ogen: het opblazen van een kernfusiereactor in Gotham City en zo de hele bevolking te elimineren. Wat volgt is een epische strijd tegen de tijd om de reactor niet te doen ontploffen.

‘The Dark Knight Rises’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Voordeelactie

Proximus Pickx biedt jou de kans om van 3 tot 6 maart tien films uit de Batman-saga te bekijken via de VOD-catalogus voor een vriendenprijsje. Normaal betaal je 3,99 euro voor een film in de VOD, maar nu zijn deze prijzen tijdelijk verlaagd.

De film 'Batman' uit 1989, 'Batman returns', 'Batman Forever' en 'Batman & Robin' kan je dankzij onze actie bekijken voor 1,49 euro per film. De 3 films uit de 'Dark Knight'-trilogie, 'Batman vs Superman', 'Zack Snyder's Justice League' en 'Lego Batman Movie' kan je bekijken voor 2,49 euro per film. Heb je de aanbieding gemist? Niet getreurd, want na 6 maart heb je nog 6 maanden om deze films te bekijken!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top