De beste momenten uit tv-shows in februari

Films | Het mag dan wel een druilerige maand geweest zijn; op tv scheen de zon! Zoals altijd konden we ons optrekken aan een heleboel leuke programma's, die natuurlijk voor veel memorabele televisiemomenten gezorgd hebben. Proximus Pickx zet er een paar op een rij. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Fluitend door het leven in 'Taboe'

Begin deze maand was het tijd voor de laatste groep mensen om samen met Philippe Geubels op vakantie te gaan. Door tijd te spenderen en vooral veel te praten met zijn medereizigers, leert Geubels hen goed genoeg kennen om aan het einde van de week een stand-upcomedyvoorstelling over hen te maken. Het onderwerp van de laatste aflevering van dit tweede seizoen was genderdiversiteit. 

Philippe wordt vergezeld door vier mensen die hebben geworsteld met hun genderidentiteit: Jenna, Emmanuelle, Sem en Samuel. Die laatste vertelde tijdens de aflevering openhartig over zijn transitie, waar hij veertig jaar mee gewacht heeft. Trans man Samuel wilde zijn ouders niet teleurstellen, maar kijkt terug op zijn transitie als de beste beslissing van zijn leven: "Toen ik eindelijk ook fysiek een man was geworden, liep ik fluitend door het leven."

Wat gebeurt er met de chambre d’hôtes in 'Château Planckaert'?

Vorige week is een gloednieuw seizoen van 'Château Planckaert' van start gegaan. Voor het derde seizoen al kunnen we de gezellige familie Planckaert volgens tijdens hun avonturen in Frankrijk, waar ze een kasteel ombouwen tot een gastenverblijf. De renovaties zijn nog steeds aan de gang en iedereen doet zijn best om zijn steentje bij te dragen, maar dat is niet het enige wat de familie van Eddy Planckaert bezighoudt.

In de aflevering van vorig weekend zagen we namelijk dat niet iedereen het eens is over wat er met de chambre d’hôtes in België moet gebeuren. Eddy zou graag alles verkopen en definitief naar Frankrijk trekken, maar de jonge garde is het daar niet mee eens. We zullen moeten blijven kijken om te zien of de Planckaerts echt voorgoed naar hun château trekken. 

Bekijk 'Château Planckaert' elke zondag om 20u op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Aster Nzeyimana en Lize Feryn ontmaskerd in 'The Masked Singer'

Hét programma dat iedereen in de ban houdt de voorbije weken, is 'The Masked Singer'. Dit knotsgekke liedjesprogramma zet een heleboel gekke figuren op een podium, die de longen uit hun lijf zingen op hippe popsongs. In die indrukwekkende pakken schuilen bekkende koppen, maar niemand weet wie. Aan de jury en het publiek om te raden.

We ontdekten eerder al dat Erik Van Looy de pannen van het dak zong als Radijsje en in het pak van Edelhert niemand minder zat dan Mister Eurovision Johnny Logan. Twee weken geleden moesten er dan weer niet één, maar twee performers hun masker afzetten. De robots traden namelijk sinds het begin als duo op. De jury dacht eerder al dat het om Nicole en Hugo ging of zelfs Tom en Kato van The Starlings, maar niemand minder dan Aster Nzeyimana en Lize Feryn kwamen uit de pakken tevoorschijn. “We hebben er geen seconde spijt van gehad. Het was een stap in het onbekende, maar die eerste repetities waren zo leuk dat we hebben gezegd: we gaan ervoor.”

Bekijk 'The Masked Singer' elke vrijdag om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Geen tijd om te kijken? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Nina wint de beker in 'Dancing With The Stars'

Het grootste televisiemoment van de afgelopen maand was zonder twijfel de spannende finale van 'Dancing With The Stars'. Na weken alles op alles te hebben gegeven, betraden Jonatan Medart, Nora Gharib en Nina Derwael en hun partners voor de laatste keer de dansvloer. Het werd een spetterende show en uiteindelijk gingen Nina en Simone naar huis de de trofee, nadat ze een haast perfecte paso doble, samba en freestyle die iedereen wist te overtuigen. 

Nina was alvast in de wolken met haar overwinning. "Het was nog heel spannend. Jonatan heeft het helemaal gekilled vanavond. Ik wil Simone echt bedanken voor alle mooie choreografieën en liedjes. Ik heb ervan genoten om met hem te werken. Ik zie hem nu echt als grote broer", zei de winnares. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top