Strijd om topschutterskroontje krijgt opvallende wending: top 3 is plots bankzitter

Challenger Pro League | Voor de start van de laatste ronde hadden de prijsschutters van 1B nog zeven mogelijkheden om hun doelpuntenproductie verder op te krikken. Maar afgelopen weekend zag de top 3 een eerste mogelijkheid deels door de neus geboord omdat ze in hun match vanop op de bank moesten beginnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag was er het topschuttersduel tussen Erdon Daci (Westerlo) en Daniel Maderner (Waasland-Beveren). Maar zowel Daci als Maderner stonden niet in de basisploeg. Voor beide spelers was het trouwens een tweede opeenvolgende verbanning naar de bank; want ook vorig weekend stonden ze niet aan de aftrap. Uiteindelijk mocht Maderner aan de rust invallen en kreeg Daci 22 minuten van De Roeck. Beiden kwamen niet tot scoren toe.

Daags nadien kon topschutter Lennart Mertens dan (alweer) een gouden zaak doen in de strijd om het topschutterskroontje. Maar ook hij moest op de bank beginnen. De spits van Deinze mocht uiteindelijk pas vier minuten voor het einde van de match tegen Virton invallen. 

Mertens zit zo aan één goal in acht matchen; Maderner aan één goal in zeven matchen en Daci aan één goal in zes matchen. Toch blijft het trio in pole position om het topschutterskroontje binnen te rijven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top