Grijpt Valverde zijn kans tijdens Real - PSG na de schorsing van Casemiro?

UEFA Champions League | Real Madrid-coach Carlo Ancelotti zal tijdens de terugwedstrijd van de achtste finales van de Champions League geen beroep kunnen doen op Carlos Casemiro. De heilige drievuldigheid op het Madrileense middenveld komt zo te vervallen. Maar geen nood: Real heeft nog ene Federico Valverde op de bank zitten. Hij moet nu zijn kans grijpen en heeft daar alle kwaliteiten voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Real Madrid heeft ook dit jaar zijn zinnen gezet op de beker met de grote oren. De Champions League-recordkampioen staat ook dit jaar in de achtste finale waarin het vorige week verrassend genoeg verloor van Paris Saint-Germain (1-0). Niet enkel het tegendoelpunt maakten de bonzen van Madrid zenuwachtig, ook de uitsluiting van middenvelder Casimiro tijdens de terugwedstrijd doet de gemoederen bij sommigen hoop oplopen.

Casimiro is samen met Luka Modric en Toni Kroos het hart van Real Madrid. De Braziliaan verloor in de heenwedstrijd zijn koelte tijdens een akkefietje met PSG-middenvelder Leandro Paredes. Hierdoor verzamelde hij een nieuwe gele kaart wat hem een uitsluiting voor de terugwedstrijd opleverde. Carlo Ancelotti wist dat dit tot de risico’s behoorde, maar heeft gelukkig een plan B op de bank zitten:  Federico Valverde.

Weggeplukt en opgeleid door Real

Federico Valverde werd op zeventienjarige leeftijd weggeplukt door Real Madrid bij de Uruguayaanse club Peñarol. De scouts van Madrid zagen een grote toekomst in Valverde en lieten hem overvliegen naar de Spaanse hoofdstad om daar in alle rust, en in de jeugdacademie van Real, verder te ontwikkelen. In 2017 versierde de Uruguayaan een uitleenbeurt naar Deportivo de La Coruna om ervaring op te doen en een jaar later appelleerden de bonzen in Madrid hem om terug te komen. Valverde werd immers rijp genoeg geacht om onder de vleugels van grootmeester Toni Kroos te vertoeven en te leren hoe je ‘s wereld beste middenvelder wordt.

Toni Kroos leerde Valverde alles over wat een moderne middenvelder moet kunnen, maar Valverde beschikte al over heel wat kwaliteiten. Hij wist bijvoorbeeld van nature wat te doen bij een snelle omschakeling, voert graag een hoge pressing uit, kan aardig dribbelen en heeft bovendien een goede lange pass in huis. Kroos en omstanders wisten maar al te goed dat deze jongen zou uitgroeien tot een grote speler.

Vaste waarde bij nationale ploeg

En daar moest Real-coach Carlo Ancelotti dit seizoen ook van overtuigd worden. Hij zwaait sinds juli 2021 de plak in het Bernabeu-stadion en heeft Valverde dit seizoen al heel wat speelminuten gegund in La Liga. Maar om nog beter op de hoogte te zijn over wat voor vlees hij in de kuip heeft, gaat Ancelotti best eens kijken bij de nationale ploeg van Uruguay. Daar is Valverde, in tegenstelling tot bij Real, inmiddels wel uitgegroeid tot een vaste pion op het middenveld en bedient hij wereldspitsen zoals Edinson Cavani en Luis Suarez van uitstekende ballen waardoor zij makkelijker kunnen scoren. Volgens de Uruguayaanse vakpers is Valverde bovendien een rustpunt in het nationale team waardoor spelers zoals Ronald Araujo en Giorgian De Arrascaeta op hun beurt beter gaan voetballen.

Optie op eindwinst

Het valt nog af te wachten of Valverde tegen PSG daadwerkelijk de plaats van Casemiro zal innemen op het Spaanse middenveld, want ook concullega Eduardo Camavinga laat zich steeds vaker opmerken bij Real Madrid. Vast staat wel dat Real Madrid een aanvallend en sterk middenveld moet opstellen tijdens de terugwedstrijd tegen PSG. Anders zullen de Parijzenaren, met Lionel Messi, Neymar Jr. en Kylian Mbappé, wel eens een flinke optie kunnen nemen op die felbegeerde beker met grote oren.

Fan van de UEFA Champions League? Speel dan ook mee met de Pickx Prono! Voorspel de wedstrijdenuitslagen en maak elke speeldag kans op een PlayStation 5 Digital Edition!

Het programma van de achtste finales in de Champions League:

Dinsdag 8 maart

Woensdag 9 maart

Volg de achtste finales van de Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top