Mara Taquin, een van de meest beloftevolle hoofdrolspeelsters van de nieuwe Belgische reeks 'Fils De'

Series | Proximus Pickx heeft Mara Taquin geïnterviewd, een veelbelovende jonge actrice die samen met Marka, Bwanga Pili Pili, Salim Talbi, Camille Pistone en Béatrice Dalle een van de hoofdrollen vertolkt in de spectaculaire nieuwe reeks 'Fils De'. Deze Proximus Pickx-coproductie neemt je mee in de Brusselse grootstedelijke realiteit en kan je nu ontdekken op Pickx Mix.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De reeks 'Fils De' kan je omschrijven als een Belgisch stedelijk en mythologisch epos. Dit verhaal, dat geïnspireerd is door echte gebeurtenissen, begint in Brussel en vertelt het verhaal van een gangstervader, Franck Pistone, die 17 jaar op de vlucht ging nadat hij in de overval van de eeuw was geslaagd. Hij keert terug naar Brussel om zich met zijn kinderen te verzoenen omdat hij voelt dat zijn einde nabij is. Deze terugkeer leidt tot een gevaarlijke schattenjacht - een stapel diamanten - in Brussel. In de serie speelt Mara Taquin uit Brussel de dochter van Frank Pistone.

Wat was je achtergrond voor 'Fils De'?

Mara Taquin: "Ik ben toevallig in de filmwereld gerold toen een regisseur, Camille Mol, me zag rondhangen voor de poort van mijn middelbare school. Ik slaagde voor de casting en omdat de film het goed deed, stond ik meteen op de lijstjes van verschillende casting directors in België. Daarna kreeg ik meteen een rol in 'Dispersion' van Nikita Trocki, vervolgens een kleine rol in 'Ennemi Public' waarmee ik voor het eerst mocht meedoen aan een professionele shoot. Sinds mijn deelname aan die reeks volgden de rollen elkaar sneller op, zoals bijvoorbeeld in 'Hors Normes', mijn eerste ervaring in Frankrijk. Voor 'Fils De' nam Kadija Leclere contact met me op voor de rol van Sarah Pistone. Ik werd gesteund door Camille en Salim (de makers en scenarioschrijvers van de serie, nvdr.). Ze hadden al van me gehoord en wilden absoluut dat ik deel zou uitmaken van de cast.

In de serie speel je Sarah Pistone, de dochter van een gangster. Hoe heb je het personage vormgegeven?

MT: "Ze heeft een rauwe kant die een beetje dicht bij mijn personage ligt, dus het was erg leuk. Ze is een personage met veel lagen, en normaal gesproken betekent het format dat je heel snel moet gaan, maar hier kon ik de tijd nemen om mijn personage te ontwikkelen. Sarah Pistone heeft een rauwe kant, maar het is een masker dat ze opzet, want uiteindelijk is ze bang."

Ging het goed met Marka, die je vader op het scherm speelt?

MT: "Heel goed, het was zijn eerste filmervaring en hij wilde echt het vak leren, ook al is hij heel wat ouder dan mij. Hij zocht ons op voor advies en was zeer kwam ons bezoeken voor advies, hij was zeer bescheiden. Ook Isha maakte veel indruk op mij, hij komt uit de rapwereld en heeft een succesvolle carrière maar gedraagt zich heel gewoon. Ik vond het indrukwekkend dat hij heel bescheiden bleef. Ik vond het leuk om met hem samen te werken en vind hem nog steeds een indrukwekkende persoonlijkheid, hij is mijn favoriete acteur van deze reeks."

En wat vond je van Béatrice Dalle?

MT: "Ah, Béa is mijn idool! Toen ik hoorde dat ik met Béatrice Dalle mocht acteren, was mijn moeder door het dolle heen omdat ze een enorme fan van haar is. De meeste mensen hebben het idee dat Béatrice vrij ruig is, maar ik maakte kennis met een ongelooflijk aardige, beschaafde, zachtaardige en geduldige vrouw. Ze nam me onder haar hoede, dat was een fijne ervaring. Vaak denken we dat grote sterren in hun eigen bubbel leven met hun enorme ego's, maar voor Béatrice is dat niet het geval. Ze was erg gul en ik heb uitstekende herinneringen aan haar." 

Wat is je beste filmherinnering?

MT: "Op een gegeven moment kreeg ik samen met Béatrice Dalle de slappe lach. We waren zo hard aan het lachen dat de opnameleider ons heeft gevraagd om een kwartiertje een frisse neus te halen. Het was ongetwijfeld niet aangenaam voor de technische ploeg om dit mee te maken, maar ik vind het een heel leuke herinnering - vooral omdat ik dit mocht meemaken met iemand van het kaliber van Béatrice. Ik vond het ook leuk om de 'actiefilm'-kant van deze reeks te ontdekken, met wapens, enzovoort. Mijn droom is om ooit in een 'Mad Max'-film te spelen, dus was ik in de wolken met deze rol. Verder heb ik uitstekende herinneringen aan de opnames in het algemeen."

Ben je afkomstig uit Brussel?

MT: "Ja, ik ben een echt ketje. En dat vond ik ook leuk aan het project, dat we alle kanten van de stad konden tonen, we hebben niets verstopt. Ook de muziek, met muzikale intermezzo's van Brusselse artiesten, trok me aan. Ik ben een beetje chauvinistisch, dus ik hou van mijn stad, en het is geweldig om de twee talen te mixen."

Wat zijn je toekomstplannen?

MT: "Binnenkort verschijnt de film 'Rien à foutre' van Emmanuel Marre en Julie Lecoustre, waarin ik het kleine zusje van Adèle Exarchopoulos speel. Het is een film die ik heel intelligent en menselijk vind, ik ben erg blij om deel te hebben uitgemaakt van dit avontuur. Ik heb ook een van de hoofdrollen in de volgende film van Christophe Hermans, 'La Ruche', met Ludivine Sagnier, Sophie Breyer, Bonnie Duvauchelle en Tom Vermeir. En verder heb ik een kleine rol gekregen in 'After Blue' van Bertrand Mandico. Tot slot is er 'Astro' van Lisa Lapierre, een kleine indiefilm waaraan we drie jaar hebben gewerkt en die heel mooi gaat worden."

Ontdek 'Fils De' nu in de tv-optie Pickx Mix. Om deze nieuwe tv-optie te vieren, geven wij Proximus-klanten de kans om Pickx Mix één maand gratis te proberen. Daarna betaal je voor dit optiepakket 10,99 euro/maand. Ontdek hier alles over Pickx Mix!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top