Het nieuwe MotoGP-seizoen staat in de startblokken!

Sport | Op zondag 6 maart weerklinkt het brullende geluid van de MotoGP-motoren opnieuw en dat voor het eerst sinds 14 november van vorig jaar. Het plaats delict is Losail International Circuit in Doha, Qatar. Daar wordt het startschot gegeven van een alweer razend spannend raceseizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Fans van de MotoGP kunnen opgelucht ademhalen. De MotoGP is terug en deze keer in vol ornaat. Vorig seizoen werden heel wat races afgelast door de wereldwijde coronapandemie en daarom besliste de MotoGP-organisatie om er dit jaar een extra lap op te geven: het nieuwe seizoen telt maar liefst 21 races en dat zijn er meer dan ooit.

Twee nieuwe circuits

De organisatie kreeg dat voor elkaar door twee nieuwe circuits toe te voegen aan de kalender en nog enkele wijzigingen door te voeren. Die nieuwe circuits zijn het Mandalika Street Circuit in Indonesië waar de Grand Prix van Indonesië zal worden gehouden en de KymiRing in Finland waar de Grand Prix van Finland wordt gereden. De GP van Indonesië is er voor het eerst sinds 1997 weer bij, die van Finland voor het eerst sinds 1982.

Maar beginnen doen we op 14 maart in Doha en dat voor de Grand Prix van Qatar. Deze race wordt sinds 2004 gereden op het Losail International Circuit, in 2008 werd dat het strijdtoneel voor de eerste nachtrace in de geschiedenis van het wereldkampioenschap en sindsdien vinden alle ritten in Doha ‘s avonds plaats en dat met kunstlicht.

Geen Valentino Rossi

Fans van MotoGP zullen blij zijn om te zien dat Marc Márquez opnieuw van de partij zal zijn in Doha. De achtvoudige Spaanse wereldkampioen moest de laatste twee wedstrijden in 2021 van in de ziekenboeg gadeslaan. Hij had last van een hersenschudding en kampte met diplopie, een aandoening waardoor hij dubbel zag. Negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi is er dan weer niet bij dit jaar. Hij hing in 2021 zijn helm aan de haak na een van de meest succesvolle carrières uit de motorsport. Wie wel aan de start verschijnt is de Fabio Quartararo. Deze 22-jarige Franse motocoureur werd vorig jaar voor het eerst wereldkampioen in de MotoGP en zal dit seizoen alles op alles zetten om de concurrentie een stap voor te zijn. Hij krijgt hiervoor 21 kansen, te beginnen in Doha, Qatar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top