Waasland-Beveren (bijna) even goed in toppers dan Westerlo; RWDM hinkt achterop

Sport | Het 1B-voetbalweekend start straks met de topper tussen KVC Westerlo en Waasland-Beveren. In de vorige drie confrontaties hielden beide teams elkaar vrij goed in evenwicht. Zowel Westerlo als Waasland-Beveren kon één keer winnen en werd er ook een keertje gelijkgespeeld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als we ook de resultaten van de derde topploeg van dit seizoen - RWDM - erbij halen, dan blijken de twee geelblauwe teams elkaar ook daar vrij goed in evenwicht te houden. Westerlo haalde 11 op 18 in de topduels terwijl Waasland-Beveren aan 10 op 18 zit. RWDM hinkt hier wel stevig achterop met amper 4 op 18.

Opvallend is wel dat Waasland-Beveren als enige team al een topper kon winnen in het eigen stadion. De Waaslanders wonnen recent zowel van Westerlo als van RWDM en lieten de thuisfans zo al 2x vieren. De twee andere teams wachten nog op een eerste thuiszege in een topper. Kleine kanttekening daarbij is wel dat Waasland-Beveren al 4x thuis speelde, RWDM 3x en Westerlo nog maar 2x.

Selectienieuws

Voor de clash van vanavond kan Jonas De Roeck nog steeds geen beroep doen op Dierckx en Mossi. Beiden liggen nog in de lappenmand. Nieuwkomer Neustädter is er ook nog niet bij. Bij Waasland-Beveren zijn Edmundsson en Kablan er nog steeds niet bij. Zij kregen eerder deze week in de ziekenboeg nog het gezelschap van Davis.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top